Nekter for festivalvoldtekt

- Prøvde å unngå å vekke henne

Kulturprofil tiltalt for flere voldtekter sier at han har minne om en seksuell situasjon på festival, men ikke kjenner seg igjen i anklagene fra over 20 år yngre kvinne.

TILTALT: Den tidligere kulturprofilen i 50-åra er tiltalt for ni voldtekter og seksuell omgang med en 15-åring. Han forklarer seg i Oslo tingrett torsdag, og sier anklagene mot ham ikke er riktig.
TILTALT: Den tidligere kulturprofilen i 50-åra er tiltalt for ni voldtekter og seksuell omgang med en 15-åring. Han forklarer seg i Oslo tingrett torsdag, og sier anklagene mot ham ikke er riktig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kulturprofilen i 50-åra som står tiltalt for ni voldtekter og ett tilfelle av seksuell omgang med ei 15 år gammel jente, startet sin forklaring for Oslo tingrett i dag.

Retten fikk tirsdag høre forklaringen fra kvinne i 20-åra som var den første til å anmelde mannen. Han nekter straffskyld og hevder seg utsatt for en mobbekampanje, og mener at kvinnene har et motiv for å snakke usant om ham.

- Ikke riktig

Den tidligere kulturprofilen, som var en lederskikkelse i et utelivsmiljø i Oslo, har selv levert tusenvis av meldinger han hadde med kvinnene til politiet, men offentligheten vet lite om hvordan han forklarer voldtektene han er tiltalt for.

Den første fornærmede i saken har over to og en halv rettsdag forklart seg om to voldtekter som skal ha skjedd på en festival og på et nachspiel hjemme hos kulturprofilen i Oslo.

Ifølge kvinnen i 20-åra skal hun ha sovet ved begge anledningene.

- Jeg kjenner meg igjen i rammene rundt anklagene hennes, men selve anklagene er ikke riktig rett og slett, sier mannen i Oslo tingrett torsdag.

- Vi sovnet

Han forklarer seg i dag om den ene angivelige voldtekten, som skal ha skjedd på en festival. Mannen sier han husker kvelden godt, fordi han falt i en sølepytt. Både han og kvinnen har forklart seg om det, og at hun siden skal ha hjulpet ham i dusjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer