Prøvde kriminalsjefen å dekke for venn?

I dag bestemmes det om kriminalsjefen i Oslo, Roger Andresen, skal granskes. Andresen beskyldes for å ha forsøkt å påvirke etterforskningen av en venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er førsteadvokat Lasse Quigstad som skal treffe avgjørelsen. - Jeg har bedt om politiledelsen om en redegjørelse sammen med relevante saksdokumenter og påregner å få dette i dag, sier Quigstad til Aftenposten.

Venn pågrepet

28. mars i år ble en 31 år gammel venn av Andresen feilaktig pågrepet rett etter at DnBs filial på Tåsen i Oslo var blitt ranet. Internt på Politihuset i Oslo har det gått rykter om at kriminalsjefen skal ha utøvet press i saken. Blant annet skal han ha forsøkt å fått fjernet opplysninger om saken i strafferegisteret Strasak. Andersen benekter dette.

Spørsmålet som skal besvares, er om dette bare er ondsinnede rykter eller om det er substans i påstandene.

- Ga beskjed

- Jeg ga beskjed til sjefen for retts- og påtaleseksjonen om at her hadde de gjort en tabbe og at denne feilen måtte vi rydde opp i, uttaler Andersen til Aftenposten. Han har tidligere sagt at han kan gi 31-åringen alibi for tidspunktet ranet ble begått.

Verken politimester Ingelin Killengreenn eller andre ved ledelsen i Oslo politidistrikt ønsket i går å kommentere saken.

kjell.kaasa@dagbladet.no