Prøver å avverge torpedokrig

Politiet frykter drap som følge av at torpedokongen Jan Kvalen (49) ble slått ned utenfor hjemmet sitt i Oslo torsdag. Kilder i torpedomiljøet varsler en blodig torpedokrig etter overfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bare én mann som kan rydde opp i dette, og det er Jan sjøl. Han kan få nesten hvem som helst i Oslos underverden til å «gjøre jobben», men han vil trolig foreta seg noe sjøl. Jeg håper det går an å snakke ham til fornuft, sier en kilde til Dagbladet.

Sjef

Jan Kvalen har lenge vært kjent som en uavhengig sjef i det kriminelle miljøet i Østlandsområdet. Kvalen ryddet opp når de kriminelle gjengene kom på kant med hverandre. 49-åringen hadde også god kontakt med politiet, men etter det Dagbladet erfarer er ikke tysting årsaken til at han ble slått ned torsdag.

To tiåringer var vitne til hendelsen, som skjedde på åpen gate. 49-åringen ble slått gjentatte ganger i hodet med en jernstang. Kvalen ligger nå på nevrokirurgisk avdeling ved Ullevål sykehus i Oslo for tilsyn etter å ha blitt operert. At han ikke vil samarbeide med politiet, er dårlige signaler for gjerningsmennene.

Kvalen har ikke anmeldt det blodige overfallet, og politiet etterforsker saken uten å få hjelp av offeret.

- Nei, han er ikke særlig villig til å snakke med oss, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i voldsavsnittet ved Oslo politikammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer