DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i en leilighet på Kolbotn lørdag. Foto: Charterparty.se
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i en leilighet på Kolbotn lørdag. Foto: Charterparty.seVis mer

Prøver å få drapsofferets sønn (1) hjem til Norge

Camilla Samira Olsen (32) ble knivdrept. Hennes samboer er pågrepet og siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som er siktet for drap på sin samboer, Camilla Samira Olsen, på Trollåsen på Kolbotn utenfor Oslo lørdag, ble pågrepet i Polen klokka 03.10 natt til i dag.

Barnet var i bilen sammen med siktede da han ble pågrepet av polsk politi like ved Krakow i natt, opplyser politiet i Follo på en pressekonferanse mandag morgen.

- Vi jobber med å få barnet og siktede til Norge. Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta. Det er et arbeid vi gjør sammen med polske myndigheter og barnevernet, sier Ida Melbo Øystese, fungerende politimester i Follo politidistrikt.

Etterforsknignen fortsetter videre med full styrke, sier hun.

- Vi håper å få barnet til Norge så raskt som mulig. Men det skjer antakeligvis ikke i dag, sier Melbo Øystese.

Stoppet på motorvei Mannen ble stoppet av politiet på motorveien utenfor Krakow, om lag 1 200 kilometer fra Oslo.

- Den siktede stoppet på signal fra polsk politi. Vi vet ikke om han var kjent med drapssiktelsen da han ble stoppet i natt, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye.

Den siktede kjørte en Toyota Avensis da han ble stoppet. Denne bilen er registrert i Camilla Samira Olsens navn.

Så vidt norsk politi har fått vite, skjedde pågripelsen uten dramatikk. Politiet har ikke fått noen opplysninger om han har hatt våpen i bilen.

Siktrede vil få oppnevnt forsvarer i løpet av dagen. Polsk politi har ennå ikke avhørt ham om drapet.

- Det kan bli aktuelt for norsk politi å dra til Krakow for å avhøre siktede, sier Lars Lanes Østbye til Dagbladet.

PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester i Follo politidistrikt, Ida Melbo Øystese, opplyser at politiet fortsetter etterforskningen av drapet for fullt.  Fra formiddagens pressekonferanse sammen med politiadvokat Lars Lanes Østbye. MMS-FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN.
PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester i Follo politidistrikt, Ida Melbo Øystese, opplyser at politiet fortsetter etterforskningen av drapet for fullt. Fra formiddagens pressekonferanse sammen med politiadvokat Lars Lanes Østbye. MMS-FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN. Vis mer

Bilavstand fra Oslo til Krakow er om lag 1 200 kilometer.

- Vi har ennå ikke snakket med den siktede og vi vet ennå ikke om polsk politi har avhørt han. Derfor vet vi ikke hvor han og barnet hadde tenkt seg, sier Lanes Østbye.

Allerede i helgen tok politiet høyde for at mannen kunne tenkes å dra til Frankrike fordi han har familie der.

- Vi har arbeidet via Interpol og har samarbeidet med polske myndigheter, sier fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt til NRK.

Den norske ambassaden i Warsawa er foreløpig ikke blitt kontaktet i forbindelse med pågripelsen, opplyser ministerråd ved ambassaden, Guri Rusten, til Dagbladet.

I arrest i Krakow Politiadvokat Lanes Østbye opplyser til Dagbladet at den drapsiktede er i politiarresten i Krakow.

Mannen ble etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at hans 32 år gamle samboer ble funnet drept i rekkehusleiligheten til paret i Kolbotn i Akershus lørdag ettermiddag.

Camilla Samira Olsen ble funnet med stikkskader på kroppen, men hvordan hun ble drept er ikke avklart.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten til paret ved 01-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da.

Politiet ville mandag morgen fortsatt ikke gå ut flere opplysninger om hva som har skjedd på drapsåstedet - i påvente av obduksjonsrapporten og av hensyn til etterforskningen.

TATT I NATT: Den 36 år gamle mannen som er siktet for drap på sin 32 år gamle samboer, ble pågrepet i Polen i natt. Her blir bilen hans tauet bort fra drapsåstedet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
TATT I NATT: Den 36 år gamle mannen som er siktet for drap på sin 32 år gamle samboer, ble pågrepet i Polen i natt. Her blir bilen hans tauet bort fra drapsåstedet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den drapssiktede mannen tok med seg det ett år gamle barnet han hadde med samboeren da han rømte fra åstedet.

Naboer hørte bråk Politiet tok seg inn i leiligheten ved 14-tiden lørdag etter anmodning fra nære pårørende. Politiet ville ikke bekrefte om det var Camillas mor som fant henne, slik VG skriver i dag.

Dagbladet har seinere i dag fått bekreftet at det var moren som fant datteren drept og varslet politiet.

Naboer hørte bråk 01-tiden natt til lørdag. Politiet ville verken avkrefte eller benekte om de har fått bekymringsmelding om bråk fra leiligheten før de tok seg inn dit.

Siktede, som er norsk statsborger, har fransk bakgrunn og har familie og venner i Frankrike.

- Vi har vært i kontakt med politiet i flere land i forbindelse med denne saken, men vet ikke hvor han hadde planer om å dra da han ble pågrepet, opplyser Lanes Østbye.

KNIVDREPT: Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Trollåsen i Akershus-kommunen Oppegård ved 14-tiden lørdag. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
KNIVDREPT: Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Trollåsen i Akershus-kommunen Oppegård ved 14-tiden lørdag. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer