Prøver å få nordmann siktet for dødsvold til Norge

Han er etterlyst av Interpol i 188 land. Nå prøver hans advokat å få ham hjem til Norge.

SIKTET: En nordmann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand. Han er nå i skjul. Klipp: Ørjan Ryland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I august i år ble en nordmann i 50-åra siktet for vold med døden til følge på et luksushotell i Phuket i Thailand. Han ble løslatt mot en kausjon på rundt 60 000 kroner mot at han ikke fikk forlate landet - og møte i retten når han ble bedt om det.

Nordmannen er nå etterlyst av Interpol i 188 land.

- Jeg kan ikke uttale meg konkret om hvordan situasjonen er akkurat nå, sier mannens advokat Sulman Maroof Hussain til Dagbladet lørdag kveld.

Han opplyser imidlertid overfor Dagbladet at de er i dialog med UD, og har vært det over lengre tid, for å prøve å få nordmannen til Norge.

- Begrensede virkemidler

Pressetalsperson i UD, Per Wiggen, bekrefter overfor Dagbladet at utenrikstjenesten er kjent med at en tiltalt norsk borger i Thailand som er løslatt med kausjon.

- Utenrikstjenesten ved ambassaden i Bangkok har vært i kontakt med vedkommende og bistått i henhold til gjeldende rammer og retningslinjer, sier Wiggen.

Han understreker at det ofte er store forventninger til hva utenrikstjenesten kan bistå med når norske borgere fengsles i utlandet, men likevel er det stedets lover og regler som kommer til anvendelse når norske borgere fengsles i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer