Prøver å få tenåringsmishandling til konfliktrådet

- Kanskje de får skværet opp, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I september ble ei 14 år gammel jente mishandlet av en ungdomsgjeng på fire.

To gutter og to jenter skal blant annet har brent jenta med sigaretter, klappet til henne, lagt henne i bakken og spyttet på henne.

Som offeret er de mistenkte i saken også svært unge, og politibetjent Henning Dalby ved Rygge lensmannskontor som har etterforsket saken, håper nå at saken vil bli behandlet i Konfliktrådet.

- Avgjørelsen ligger hos påtalemyndighetene i Moss, men vi forsøker å få saken sendt over til Konfliktrådet. Der har man muligheten til å få løst konflikten og kanskje få skværet opp. I det tradisjonelle rettsløpet får man straffet de ansvarlige, men ikke ordnet opp mellom disse ungdommene som bor i samme nærområdes, sier Dalby til Dagbladet.no.

Etter avhørene med de involverte tror han voldsepisoden var noe som oppsto der og da.

- Vi har ingen opplysninger om at det har vært en langvarig konflikt eller mobbing. Det virker som det var noe som uheldigvis skjedde der og da. De unge bor i samme nærområde, partene visste hvem hverandre var, men kjente hverandre ikke. De går også på forskjellige skoler, sier han.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen som skjedde på en skaterampe tilknyttet Øreåsen skole etter skoletid tirsdag for ca. tre uker siden.

- Det er et grovt overgrep. Når flere angriper en person på denne måten så er det alvorlig. Vi har fått delvise erkjennelser fra de mistenkte, om en i litt forskjellige versjoner, uttalte politoverbetjent Jan Onarheim til Dagbladet.no i går.

MISHANDLET: På denne skaterampa ble jenta mishandlet. Foto: ØYSTEIN WOLF / Moss-Dagblad.no
MISHANDLET: På denne skaterampa ble jenta mishandlet. Foto: ØYSTEIN WOLF / Moss-Dagblad.no Vis mer

Jenta fikk ikke fysiske alvorlige skader av mishandlingen, men ifølge moren har saken satt spor og gjort henne engstelig. Hun skal blant annet ha fryktet represalier.

Politiet har vært i dialog med jentas familie om hvordan hun kan ivaretas, men Dalby tror ikke hun har noe å frykte.

- Vi tror ikke det er fare for gjentakelse, sier han.

Prøver å få tenåringsmishandling til konfliktrådet