Børge Brende møtte Trumps utenriksminister i Washington D.C.

Prøver å få Trump til å høre på Norge

- Så viktig å være her tidlig, sier utenriksministeren.

MØTTES: Norges utenriksminister, Børge Brende, fikk komme på besøk til USAs ferske utenriksminister Rex Tillerson i Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
MØTTES: Norges utenriksminister, Børge Brende, fikk komme på besøk til USAs ferske utenriksminister Rex Tillerson i Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): USA og Donald Trumps ferske utenriksminister, Rex Tillerson, har ingen erfaring fra diplomatiet eller politikken. Men han kommer fra jobben som toppsjef i oljegiganten Exxon. Derfor kjenner han godt til Norge.

- Jeg tror jeg var der første gang på 1990-tallet, sa Tillerson og smilte jovialt til Brende inne på kontoret sitt da Dagbladet og annen presse fikk 15 sekunder til å ta bilde av de to sammen.

Noen offentlige kommentarer ville ikke Tillerson gi, men Norges utenriksminister, Børge Brende, var storfornøyd etterpå.

- Det var et veldig godt og substansielt møte. Det var åpent og varmt, og det var åpenbart at Tillerson har forberedt dette grundig. Han understreket viktigheten av det nære, gode forholdet mellom Norge og USA, sier Brende og legger til:

- Tillerson sa at han hadde åpnet for dette tidlige møtet med Norge fordi vi har et helt spesielt forhold. Han takket også for det vi gjør ved å være så tydelige i nord og stiller opp i koalisjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer