- Prøver å kneble en viktig, alternativ stemme

FpU langer ut mot sin egen regjering.

HELSEMINISTER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) med forslagene til de ny innpakningene til snus og tobakkspakker, på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELSEMINISTER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) med forslagene til de ny innpakningene til snus og tobakkspakker, på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet meldte mandag ble det i dag klart at regjeringen innlemmer rusforskerne i Sirus i Folkehelseinstituttet (FHI), mot sterke protester fra rusforskerne selv.

Det er ikke bare forskerne selv som reagerer på innlemmelsen. Også en av regjeringens vanlige støttespillere, Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), mener det er en uklok beslutning. - Forsøker å kneble - Det er veldig bra med avbyråkratisering. Det skal føre til bedre løsninger og mindre pengebruk. Men at SIRUS flyttes til FHI bidrar ikke til noen av delene, sier FpU-leder Atle Simonsen til Dagbladet.

- Dette er alvorlig fordi man forsøker å kneble en veldig viktig alternativ stemme i rusdebatten. Det trenger vi i Norge. Jeg sier ikke Bent Høie kun gjør dette for å slippe mer kritikk, men jeg forstår at det ser slik ut, sier Simonsen.Høie (H) kaller kritikken fra FpU-Simonsen urimelig og usaklig, og avviser at det er et forsøk på å kneble et forskermiljø som har kommet med kontroversielle utspill.

- Det er ikke grunnlag for å hevde at forskningen ved FHI er politisk styrt, sier Høie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer