Prøver å nagle ekskona med bevis

Den russiske kvinnen sitter i nye avhør mens politiet gjennomsøker drapsstedet og bilen til drepte Henry Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Hun blånekter for å ha noe som helst med drapet å gjøre, og til nå har ikke politiet funnet et eneste bevis som knytter henne til eksmannens død.

- I dag fortsetter våre teknikere å undersøke åstedet her i Alta. I Oslo har vi begynt gjennomgangen av drapsofferets bil som ble funnet tirsdag, sier politiadvokat Are Meedby.

Ekskona sier at hun var i Alta dagene før drapet, men at hun haiket til Oslo. Hun fastholder at hun ikke vet hvordan Simonsens bil endte i Oslo hvor den ble funnet i nærheten av hennes bopel.

Politiet dobbeltsjekker i dag vitneforklaringene i saken. De håper at dette arbeidet sammen med de tekniske undersøkelsene vil gi dem de nødvendige bevisene mot den drapssiktede kvinnen. Åstedsundersøkelsen skal være ferdig i morgen formiddag.

- Vi har fått inn få tips i saken, men det mangler ikke på spekulasjoner, sier Meedby til Dagbladet.no.

Finnmark Dagblad skriver i dag at Simonsen i sommer tok opp et lån på 600 000 kroner.

- Vi er redde for at han skal ha blitt presset til å ta opp dette lånet, eller at pengene har havnet hos kriminelle, sier Simonsens svoger til avisa.

Politiet avviser denne teorien.

- Dette er ikke noe hokus pokus. Simonsen tok opp lånet for å refinansiere to andre lån. Resten av pengene har han investert i aksjefond, forklarer Meedby.

Politiet tror den 56-årige mannen ble drept 5. eller 6. desember. Nylig meldte et ektepar seg for politiet og fortalte at de hørte et voldsomt skrik fra Simonsens hus den 6. desember.

- Dette stemmer med våre antakelser om tiden for drapet, sier Meedby til Dagbladet.no.

I går forelå den endelige obduksjonen som fastslår at det var Henry Simonsen som ble drept med en stump gjenstand i det nevnte tidsrommet.

<B>PÅ FLYTTEFOT: Politiet tror ekskona forsøkte å flykte da hun ble pågrepet natt til mandag. Hun pakket eiendelene sine i pakkesker. Her saumfarer politioverbetjent Per Angel og Kripos leiligheten hennes i jakt på tekniske bevis.
<B>ÅSTEDET: Henry Simonsen hadde ligget død en uke da politiet fant ham hjemme i Bossekop i Alta.
<B>DRAPSOFFERET: </B>Den drepte Henry Simonsen sammen med den siktede eks-kona.