SØK: Redningsmannskapene fortsetter det desperate søket etter Julen (2) som falt ned i denne brønnen ved landsbyen Totalán i Spania på søndag. Foto: Brannvesenet
SØK: Redningsmannskapene fortsetter det desperate søket etter Julen (2) som falt ned i denne brønnen ved landsbyen Totalán i Spania på søndag. Foto: BrannvesenetVis mer

Prøver å redde Julen (2) fra 100 meter dyp brønn. Faren er fly forbanna

Familien rammet av ny tragedie mindre enn to år etter at de mistet en annen sønn.

Klokka 14 i ettermiddag er det 48 timer siden to år gamle Julen falt ned i den antatte 100 meter dype brønnen ved landsbyen Totalán nær Málaga i Andalucía.

Toåringen falt ned i brønnen under lek, og skal ikke ha gått mer enn noen få meter bort fra foreldrene da ulykka inntraff.

Håpet om å finne gutten i live svinner for hver time som går, men myndighetene sier at de gjør alt de kan for å lokalisere ham. Det er ikke Julens far overbevist om.

Rasende

Til programmet «Ana Rosa» på Telecinco sier han at familien er desperate.

- Vi har fått mange støttemeldinger på Twitter, men det er ingen hjelp å få. Vet du hvordan det er å være her i 30 timer og vente på at de skal hente sønnen din ut av en brønn? Ikke skriv at verken ordføreren eller andre har kommet hit, skriv at de ikke gjør en dritt, sier han.

Han trekker også fram at det har vært problemer med å få fraktet de tunge anleggsmaskinene som er nødvendige for å drive redningsarbeidet opp til området der brønnen ligger.

Det skal blant annet ha vært trøbbel med å få fram en lastebil.

- Alle gjør feil, men dette er ikke bra. Dette er profesjonelle og utdannede folk. De vet at hvis lastebilen fra Cádiz behøver tre timer hit, kunne de i mellomtida ha gjort alt arbeidet de gjør nå, sier han

Den flengende kritikken står i sterk kontrast til meldingene som kommer fra redningsmannskapene som overfor El País understreker at de gjør alt som står i deres makt for å finne den unge gutten.

FALT NED I BRØNN: En gutt på to år har falt ned i en brønn som antas å være mellom 100 og 150 meter dyp. Foto: Paco Guzmán. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Ny tragedie

Den tragiske ulykken har fått massiv oppmerksomhet i både inn- og utland. Til og med den spanske dronningen har vært i direkte kontakt med ordføreren i Totalán for å vise solidaritet med foreldrene og det vanskelige arbeidet redningsmannskapene står overfor.

Det er andre gangen på kort tid at familien rammes av en tragedie. Våren 2017 mistet de ifølge El País sin tre år gamle sønn som plutselig falt om død av hjerteinfarkt mens familien var ute og gikk tur på stranda.

Dette er også noe dronningen trekker fram i sin hilsen til foreldrene, og hun sier at hun tenker på dem i denne vanskelige tiden.

Flere alternativer

Allerede søndag kveld sendte redningsmannskapene ned et kamera for å se om de kunne se noe i bunnen av den dype sjakta, men de har så langt ikke oppdaget noen livstegn.

Det de derimot har funnet er en pose godterier gutten hadde med seg, og et sandlag omtrent 80 meter nede i bakken. Dermed er det ting som kan tyde på at det har gått et ras inne i brønnen.

Gravearbeidet har gått sakte, og det er derfor igangsatt flere alternative metoder for å komme lenger ned. Det jobbes blant annet med å grave en ny brønn like ved som skal gå inn i den opprinnelige sjakta, men dette er farlig.

Brønnen gutten falt ned i er ikke forêt med rør, og gravearbeidet kan utløse flere ras.

Det vurderes også om man skal grave ut et større område, under åpen himmel, med store gravemaskiner. Dette utstyret er nå på plass.

Brønnhullet ble boret opp i desember for å finne ut om det var vann i grunnen på eiendommen.

Flere familiemedlemmer skal ifølge spanske medier ha sett at gutten falt ned i brønnen og fortalte at de til å begynne med kunne høre ham gråte nede i hullet. Natt til mandag var det kaldt i området, og det skal ikke ha vært hørt ytterligere livstegn fra gutten.