Prøver å selge pistolen han brukte til å drepe Trayvon Martin. Auksjonen stoppet etter tullebud

«RacistMcShootFace» var blant budgiverne.

- ET STYKKE AMERIKANSK HISTORIE: En politimann holder her opp Kal-Tec-pistolen George Zimmerman brukte til å drepe Trayvon Martin med i 2012. Nå vil Zimmerman auksjonere bort våpenet, som han kaller «et stykke amerikansk historie». Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel / AP / NTB Scanpix
- ET STYKKE AMERIKANSK HISTORIE: En politimann holder her opp Kal-Tec-pistolen George Zimmerman brukte til å drepe Trayvon Martin med i 2012. Nå vil Zimmerman auksjonere bort våpenet, som han kaller «et stykke amerikansk historie». Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2012 skjøt og drepte Florida-mannen George Zimmerman (32) den ubevæpnede svarte 17-åringen Trayvon Martin under en nabovaktrunde, men ble frikjent av retten, som kom til at han kunne påberope seg å ha handlet i selvforsvar, i hht. delstatens stand-your-ground-lov.

Det utløste voldsomme reaksjoner i form av demonstrasjoner og opptøyer. Mange mente at frikjennelsen var nok et uttrykk for diskriminering av svarte amerikanere.

Nå forsøker 32-åringen å selge drapsvåpenet, en Kal-Tec 9 mm pistol. Men for andre gang på tre dager har sett seg nødt til å avlyse auksjonen, melder NBC News.

- Sprengt server Zimmerman la først ut pistolen på nettstedet GunBroker.com, men auksjonen ble avlyst idet den skulle åpne torsdag, angivelig på grunn av at serveren ble sprengt på grunn av pågangen.

Noen timer seinere ble den lagt ut på ny, denne gang på sida UnitedGunGroup.com. Men i dag morges ble auksjonen fjernet.

- United Gun Group har av George Zimmerman fått beskjed om at han midlertidig har trukket tilbake auksjonen for å fjerne falske budgivere. Han planlegger å åpne auksjonen igjen seinere denne uka for et kortere tidsrom, melder nettstedet på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer