- ET STYKKE AMERIKANSK HISTORIE: En politimann holder her opp Kal-Tec-pistolen George Zimmerman brukte til å drepe Trayvon Martin med i 2012. Nå vil Zimmerman auksjonere bort våpenet, som han kaller «et stykke amerikansk historie». Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel / AP / NTB Scanpix
- ET STYKKE AMERIKANSK HISTORIE: En politimann holder her opp Kal-Tec-pistolen George Zimmerman brukte til å drepe Trayvon Martin med i 2012. Nå vil Zimmerman auksjonere bort våpenet, som han kaller «et stykke amerikansk historie». Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel / AP / NTB ScanpixVis mer

Prøver å selge pistolen han brukte til å drepe Trayvon Martin. Auksjonen stoppet etter tullebud

«RacistMcShootFace» var blant budgiverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2012 skjøt og drepte Florida-mannen George Zimmerman (32) den ubevæpnede svarte 17-åringen Trayvon Martin under en nabovaktrunde, men ble frikjent av retten, som kom til at han kunne påberope seg å ha handlet i selvforsvar, i hht. delstatens stand-your-ground-lov.

Det utløste voldsomme reaksjoner i form av demonstrasjoner og opptøyer. Mange mente at frikjennelsen var nok et uttrykk for diskriminering av svarte amerikanere.

Nå forsøker 32-åringen å selge drapsvåpenet, en Kal-Tec 9 mm pistol. Men for andre gang på tre dager har sett seg nødt til å avlyse auksjonen, melder NBC News.

- Sprengt server Zimmerman la først ut pistolen på nettstedet GunBroker.com, men auksjonen ble avlyst idet den skulle åpne torsdag, angivelig på grunn av at serveren ble sprengt på grunn av pågangen.


Noen timer seinere ble den lagt ut på ny, denne gang på sida UnitedGunGroup.com. Men i dag morges ble auksjonen fjernet.

- United Gun Group har av George Zimmerman fått beskjed om at han midlertidig har trukket tilbake auksjonen for å fjerne falske budgivere. Han planlegger å åpne auksjonen igjen seinere denne uka for et kortere tidsrom, melder nettstedet på Twitter.

Det ble tidlig åpenbart at flere bud ikke var helt troverdige. Ett bud var på hele 65 millioner dollar (554 millioner kroner), en budgiver hadde brukernavnet «RacistMcShootFace».

Stor motstand I teksten til auksjonen skrev Zimmerman at han nettopp har fått pistolen tilbake fra det amerikanske justisdepartementet, og at han er blitt kontaktet av flere som ønsker å kjøpe våpenet, som han kalte «et stykke amerikansk historie».

32-åringen skrev videre at han aktet å bruke penger fra auksjonen til å bekjempe Hillary Clintons engasjement mot privateide våpen, og det han kaller vold mot politifolk fra aktivistgruppa BlackLivesMatter.

Motstanden var i sin tid stor mot frikjenningen av Zimmerman, og ikke uventet har reaksjonene mot auksjonene vært sterke, både på sosiale medier og fra Trayvon Martins pårørende.

- Det er sjokkerende at våpenet skal selges. Noen tenker altså å tjene penger på tapet av barnet deres, og det er veldig sårende for dem, sier Martin-familiens advokat Benjamin Crump.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram