Prøver å smile tross bunnmåling

KrFs Valgerd Svarstad Haugland var på Den Norske Opera for å drukne en ny bunnotering på partibarometeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Operaelskeren Jan Petersen feiret Høyres opptur med festmiddag på Grand hotel.

- Nei, det er ikke et forsøk på å gå Jan Petersen i næringa. Jeg ville se og høre «Den glade enke» fordi jeg hadde lyst, sier kulturministeren.

Som absolutt ikke er glad for en ny nedtur - til 9 prosent - på Dagbladet/NRKs meningsmåling.

- Vi har bare vært i regjering i et halvt år, og mener at KrF har oppnådd gode resultater allerede. Problemet hittil har vært at det ikke har blitt synliggjort for folk, blant annet fordi mange av «KrF-sakene» har hatt Høyre-statsråder som frontfigurer, sier hun. Og legger til at KrF vil satse sterkere på å synliggjøre arbeid og saker.

- Er du bekymret over at Høyre nå snart er tre ganger så stort som KrF?

- Nei. Styrkeforskjellen mellom oss og Høyre er fastlagt ved valg, og i Stortinget er «maktbalansen» uforandret (38 Høyre, 22 KrF, red.anm.), sier KrF-lederen.

Og det er utenriksminister Petersen helt enig i. Halvannen uke før Høyres landsmøte er han igjen leder for Norges største parti - og han er på stø kurs oppover.

- Folk ser at vi holder valgløftene våre, sier han.

<img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> MANDATFORDELINGEN: Mandatberegning basert på MMIs partibarometer for april 2002, sett i forhold til stortingsvalget 2001.
<img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> PARTIBAROMETER:<br> Målingen er utført for Dagbladet og NRK 18. - 23. april ved telefonintervju med 925 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer