Prøver å smile tross bunnmåling

KrFs Valgerd Svarstad Haugland var på Den Norske Opera for å drukne en ny bunnotering på partibarometeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operaelskeren Jan Petersen feiret Høyres opptur med festmiddag på Grand hotel.

- Nei, det er ikke et forsøk på å gå Jan Petersen i næringa. Jeg ville se og høre «Den glade enke» fordi jeg hadde lyst, sier kulturministeren.

Som absolutt ikke er glad for en ny nedtur - til 9 prosent - på Dagbladet/NRKs meningsmåling.

- Vi har bare vært i regjering i et halvt år, og mener at KrF har oppnådd gode resultater allerede. Problemet hittil har vært at det ikke har blitt synliggjort for folk, blant annet fordi mange av «KrF-sakene» har hatt Høyre-statsråder som frontfigurer, sier hun. Og legger til at KrF vil satse sterkere på å synliggjøre arbeid og saker.

- Er du bekymret over at Høyre nå snart er tre ganger så stort som KrF?

- Nei. Styrkeforskjellen mellom oss og Høyre er fastlagt ved valg, og i Stortinget er «maktbalansen» uforandret (38 Høyre, 22 KrF, red.anm.), sier KrF-lederen.

Og det er utenriksminister Petersen helt enig i. Halvannen uke før Høyres landsmøte er han igjen leder for Norges største parti - og han er på stø kurs oppover.

- Folk ser at vi holder valgløftene våre, sier han.

<img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> MANDATFORDELINGEN: Mandatberegning basert på MMIs partibarometer for april 2002, sett i forhold til stortingsvalget 2001.
<img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> PARTIBAROMETER:<br> Målingen er utført for Dagbladet og NRK 18. - 23. april ved telefonintervju med 925 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.