- Prøver å smitte så mange som mulig

Storbritannias gjenåpning og «håp om flokkimmunitet» er uheldig, mener regjeringsrådgiver.

FESTIVALSTEMNING: Igjen kan britene ta conversa og festivallooken fatt – tross stigende smittetall. Her fra Latitude festival i Southwold fredag. Foto: Matt Crossick / Empics / NTB
FESTIVALSTEMNING: Igjen kan britene ta conversa og festivallooken fatt – tross stigende smittetall. Her fra Latitude festival i Southwold fredag. Foto: Matt Crossick / Empics / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag var det duket for nok en «Freedom Day» i Storbritannia. Regjeringen opphevet coronarestriksjonene og lot øltørste briter igjen dra på nattklubber og andre utesteder, og munnbind- og hjemmekontor-påbudet ble revet bort.

Gjenåpningen skjedde til tross for økte smittetall knyttet til deltavarianten. Som et eksempel på dette, kan data fra det nasjonale statistikkbyrået vise at 741 700 briter testet positivt for coronaviruset foregående uke.

Dette tilsvarer én av 75, opp fra én av 95 uka før.

Det gikk dermed ikke ubemerket hen at Storbritannia valgte å åpne opp igjen, og flere reagerte på avgjørelsen. Selv rådet statsminister Boris Johnson statsborgerne til å fortsatt være på vakt mot viruset.

- Vær så snill, vær forsiktige, og gå inn i det neste steget av gjenåpningen med respekt for andre mennesker og risikoen viruset fremdeles utgjør, sa Johnson dagen i forkant.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstads dom var klar:

- Mange millioner briter er fortsatt ikke vaksinert. Spørsmålet er hvor mange av disse som vil bli smittet og lagt inn på sykehus når man nå åpner samfunnet helt og lar smitten spre seg nesten uhindret, sa han til Dagbladet forrige søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer