Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøver å stoppe bankstreik

Bjarne Håkon Hanssen har innkalt partene kl. 16.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har innkalt partene i bank- og forsikringskonflikten til et møte nå i ettermiddag, melder NTB.

Det betyr at arbeidsministeren kommer med et utspill som kan føre partene sammen igjen før meklingsfristen midnatt natt til mandag - eller at han vil varsle om at regjeringen går inn med tvungen lønnsnemnd så snart en streik og lockout vil være i gang mandag.

Møtet er på statsrådens kontor 16.00, ifølge Finansforbundet, som organiserer de streikende i forsikringsbransjen og de bankansatte som eventuelt blir stengt ute fra arbeidsplassen fra mandag.

Finansnæringens Arbeidsgiverforening er motpart i konflikten. 

Den varslede streiken og lockouten vil i praksis bety at all betalingsformidling stopper opp i Norge.

Den forrige bankstreiken i Norge var i 1976. Da varslet regjeringen tvungen lønnsnemnd etter tre dager, men streiken varte i fem dager til det formelle vedtaket var gjort.

Sekretæren ringte

- Det var sekretæren til statsråden som ringte hit og innkalte oss i ettermiddag til Bjarne Håkon Hanssens kontor. Vi har ikke fått vite noe mer om hva budskapet vil være, sier forbundsleder Jorunn Berland i Finansforbundet til Dagbladet.no.

Prøver å stoppe bankstreik

Hun møter på statsrådens kontor sammen med forbundets nestleder Unni Ulvin, leder for politisk avdeling Pål Skarsbakk og spesialrådgiver Atle Gullestad.

I følge forbundsleder Berland har det ikke vært kontakt mellom partene siden et resultatsløst møte hos Riksmeklingsmannen onsdag.

-Stor sak

Adm. direktør Jostein Rødsjø i Finansnæringens Arbeidsgiverorganisasjon har heller ikke fått noen dagsorden til møtet på arbeidsministerens bord. Han møter sammen med styreformann Jan Asker og to medarbeidere fra administrasjonen.

- Dette er en stor sak. Det er tungt å dra Norge ut i en bankstreik. Vi har vært forberedt på at regjeringen på et eller annet tidspunkt vil komme med et utspill i denne konflikten, sier Rødsjø til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media