Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøver å utsette dødsdagen ved å donere nyre og hjerte

Drapsmannen Dennis McGuire skal henrettes i dag.

SKAL DØ HER: I Southern Ohio Correctional Facility i Lucasville i Ohio skal Dennis McGuire ende sine dager. Han har forsøkt å utsette dødsdagen i dag med å søke om å få bli organdonor, men har fått avslag. Foto: AP / Kiichiro Sato / NTB scanpix
SKAL DØ HER: I Southern Ohio Correctional Facility i Lucasville i Ohio skal Dennis McGuire ende sine dager. Han har forsøkt å utsette dødsdagen i dag med å søke om å få bli organdonor, men har fått avslag. Foto: AP / Kiichiro Sato / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1989 voldtok og knivdrepte han Joy Stewart i vest i Ohio i USA.

Dennis McGuire (53) ble dømt til døden og i dag skal dødsdommen etter planen iverksettes. Han skal gis et bedøvende middel, samt smertestillende som sammen skal være dødelig. Det er første gang denne blandingen brukes som dødsstraff i USA, melder nyhetsbyrået AP.

McGuire har de siste ukene forsøkt å få dødsdommen utsatt. Det har han gjort ved å søke om å få bli organdonor. Han har søkt om å få donere bort en nyre og hjerte til slektninger.

Det er bare et problem: skal du være fengselsdømt organdonor i Ohio må den innsatte kunne identifisere et familiemedlem som skal være organmottaker. Det har ikke McGuire klart.

- Dennis bør tillates å donere sine organer til de som trenger dem, også de som ikke har noe relasjon til ham, skrev advokaten hans i et brev til Ohio-guvernør John Kasich som nyhetsbyrået AP har fått innsyn i.

- Med mindre guvernøren eller en domstol bestemmer noe annet, vil Dennis bli henrettet uansett om han får donere organene sine eller ikke. Men de levedyktige organene burde ikke dø med ham, mener advokaten i brevet.

Til tross for to søknader har det den dødsdømte fått avslag og fått tilbakemelding at han soner ikke på et sykehus. Han får ikke gi bort organene og henrettelsen skal gå som planlagt.

I går foretok han sin siste matbestilling i livet.  

Ifølge talskvinne JoEllen Smith i fengselet ba han om blant annet roastbiff og stekt kylling.

DØDSDØMT: Dennis McGuire (53). Foto: AP / NTB scanpix
DØDSDØMT: Dennis McGuire (53). Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart