Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Positive nyheter om kreftsykdommen for Kjell Grandhagen

Prøver kan ikke lenger påvise kreft hos eks-etterretningssjefen: - Det ble ei flaske vin med familien i går

Kjell Grandhagen (62) ser optimistisk på framtida.

IKKE SPOR AV KREFT: Tidligere E-sjef Kjell Grandhagen har kjempet mot kreften i seks år. Nå har han fått positive nyheter. Foto: Nina Hansen 
IKKE SPOR AV KREFT: Tidligere E-sjef Kjell Grandhagen har kjempet mot kreften i seks år. Nå har han fått positive nyheter. Foto: Nina Hansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eks-etterretningssjefen er mer redd for fremmedkrigere enn kreften som herjer i kroppen hans, skrev Dagbladet Magasinet 29. januar i år.

Kjell Grandhagen (62) er pensjonert generalløytnant i Hæren, og var sjef for Norges etterretningstjeneste fra 2010 til 2016.

«Døden har bydd ham opp til dans, en helvetes svingom til livsfarlige takter. Kjell Grandhagen er blitt servert den typen beinmargskreft selv en seiglivet soldat dør av - ikke med», skrev Magasinet.

- Ja, det er riktig at jeg ikke hadde noen god prognose for seks år siden da kreftsykdommen meldte seg, sier Grandhagen til Dagbladet.

- Herlig dag

Tirsdag la han ut følgende gladmelding på Facebook:

«Dagen i dag har vært en herlig dag. 14-daglig kontroll på Ahus med beskjed om at verken beinmargsprøve eller siste måneds blodprøver lenger kan påvise kreft i kroppen. Ifølge legen ville man tidligere gitt diagnosen "frisk", mens man nå ønsker å se utviklingen an noen år før man er så kategorisk. Derfor vil jeg fortsette med cellegift to ganger i måneden inntil videre. Ikke desto mindre er dette en gledens dag for meg og mine nærmeste. En særlig god flaske Brunello er hentet frem fra caven».

- Det ble ei flaske Brunello med kone, datter og svigersønn i går. En persons sykdom rammer ofte de som er rundt hardere. De føler ikke at de har kontroll, sier Grandhagen.

Han er innforstått med at faren ikke er over, men har nå god tro på livet etter at andre runde med autogen stamcelletransplantasjon synes å ha gitt svært god effekt.

GENERALLØYTNANT: Kjell Grandhagen var sjef for Etterretningstjenesten fra 2010 til 2016. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
GENERALLØYTNANT: Kjell Grandhagen var sjef for Etterretningstjenesten fra 2010 til 2016. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix Vis mer

- Legene har konstatert at det ikke finnes påviselig kreft i kroppen min. Jeg er veldig optimistisk nå, men det har jeg i grunn alltid vært når det gjelder sykdomssituasjonen.

Snart tilbake for fullt

Den tidligere etterretningssjefen sier den siste stamcellebehandlingen var tøff, men at det de siste tre månedene har gått gradvis oppover.

- Jeg er ikke langt unna å være tilbake for fullt, sier 62-åringen.

Grandhagen har stort sett hele tida klart å holde seg i arbeid, som rådgiver for næringslivet, siden han gikk av som E-sjef i 2016.

- Det er en positiv drivende faktor. Jeg har hele veien hatt lyst til å bidra. Det er moro å kunne bruke den kompetansen man har til noe positivt for samfunnet. Dessuten holder man på den måten hodet gående med andre ting, noe som har vært bra for meg.

Han må fremdeles belage seg på ny cellegiftbehandling hver 14. dag på ubestemt tid.

- Det fører til at jeg to dager i måneden blir litt redusert, sier generalen som først og fremst kjenner på lykken over at sykdommen synes å være i sjakk.

- Man får glede seg når man kan, så får man ta sorgen når den kommer.