Prøverørsbarn fikk datter

LONDON (Dagbladet): For første gang er et prøverørsbarn blitt mor! For 17 år siden ble Natalie Brown til i et reagensrør. Nå er hun selv blitt mor til ei velskapt jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hun er et dobbelt mirakel, sier den 17 år gamle stolte moren til avisa The Sunday People.

Natalie Brown har skrevet medisinsk historie ved å være det første prøverørsbarnet som har født en baby. Jenta skal hete Casey.

Det er ikke første gang familien Brown skaper store overskrifter. Natalies søster, Louise Brown, som fylte 21 år i går, var verdens første prøverørsbarn.

Men, i motsetning til mamma og tante Louise, er lille Casey unnfanget på normal måte.

- Vi var blitt fortalt at prøverørsbarn ikke kunne føde barn, men dette beviser det motsatte, sier Natalie Brown.

Verken hun eller vennen, Lee Derrick (23), hadde planlagt å få barn, men da det viste seg at Natalie var gravid, bestemte de seg for å få barnet. Det lot seg ikke skremme av folk som mente barnet ville bli handikappet.

- Natalie er det første prøverørsbarnet jeg har hørt om som har fått barn på normal måte. Det var herlig å se lille Casey - særlig fordi mange har påstått at prøverørsbarn ville føde barn med handikap, sier professor Robert Edwards til The Sunday People.

Siden Louise Browns fødsel for 21 år siden er det født mer enn 300 000 prøverørsbarn.

DEN FØRSTE: Lille Casey den første som er født av et prøverørsbarn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer