SÅ FOR SEG OVERSKRIFTENE: Nå har Mona Susanne Tetlie selv fått et prøverørsbarn. 28 år gamle Mona Susanne Tetlie fødte i august i år lille Ainlin på St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: John Myrhaug / NTB scanpix
SÅ FOR SEG OVERSKRIFTENE: Nå har Mona Susanne Tetlie selv fått et prøverørsbarn. 28 år gamle Mona Susanne Tetlie fødte i august i år lille Ainlin på St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: John Myrhaug / NTB scanpixVis mer

Prøverørsbarn fikk prøverørsbarn

Det gikk slik Mona spådde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28 år gamle Mona Susanne Tetlie fødte i august i år lille Ainlin på St. Olavs hospital og ble dermed sannsynligvis det første prøverørsbarnet i Norge som selv har født et prøverørsbarn, skriver avisa Sør-Trøndelag.

- Jeg vil med ganske stor sikkerhet si at hun er den første i Norge, men neppe den første i verden siden vi 1. juli i år passerte hele fem millioner prøverørsbarn. Men noen statistikk på dette finnes neppe, sier professor Tom Tanbo ved Rikshospitalet.

Det vakte stor oppmerksomhet når Mona Susanne Tetlie kom til verden 17. juli 1984, og hun er nærmest født og oppvekst i et blitsregn.

- Det har gått slag i slag med mediedekning; skolestart, ulike bursdager, konfirmasjonen - til og med da prøverørsbarn nummer et eller annet rundt tall her i Norge ble født, er jeg blitt trukket inn. I tillegg har jeg også medvirket i Newton, sier Tetlie.

Hun har valgt å være positiv til oppmerksomheten fra mediene fordi hun vet at barnløshet har vært og fortsatt er vanskelig å snakke om for mange.

- Hvis jeg kan hjelpe noen med å være åpen og stå fram, er det kjempebra. Det gir meg en god følelse, sier hun.

Lille Ainlin er hennes tredje barn, men det første med hennes nye samboer. De to første kom uten prøverørsbefruktning.

Da hun ble intervjuet av Sør-Trøndelag i forbindelse med sin første fødsel i 2005, så hun for seg avisoppslagene hvis hun selv noen gang skulle få et prøverørsbarn:

- Prøverørsbarnet fikk prøverørsbarn! Ja, det ville nok blitt oppstyr, sa hun da.

Det gikk troll i ord.

(NTB)