Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøveskjøt før han drepte

17-åringen kan bli tiltalt for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17-åringen fra Hommersåk skal ha prøvd våpenet før han skjøt og drepte kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg (16), skriver Stavanger Aftenblad.

Da 17-åringen mandag ettermiddag ble fengslet for fire uker, hvorav to med brev- og besøkskontroll, var han siktet for forsettlig drap. Nå risikerer 17-åringen at siktelsen blir utvidet til overlag drap.

Den nedre strafferammen for forsettlig drap er seks år. Straffen for overlagt drap er gjerne mellom 13 og 18 års fengsel.

Lyddemper

Det er på det rene at siktede gikk hjem fra festen og hentet våpenet. Våpenet var påsatt lyddemper, noe som muligens forklarer hvorfor ingen hørte at det ble løsnet flere skudd mot offeret.

Nå viser det seg at pistolen og ammunisjonen, som tilhørte faren , var oppbevart ulovlig. Ifølge regelverket skal registreringspliktige pistoler oppbevares i godkjente sikkerhetsskap.

- Begrunnelsen for de strenge sikkerhetsreglene er at uvedkommende ikke skal få tilgang til våpenet, sier politiadvokat Øystein Paulsen ved Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Brudd på våpenloven

Drapsvåpenet var i stedet låst ned i en koffert som ikke var vanskelig å bryte opp. Derfor har politiet bestemt seg for å opprette våpensak mot faren til den siktede 17-åringen for brudd på våpenloven.

- Det dreier seg om et lovbrudd, med det vil vi kunne si noe mer om senere, sier politiadvokat Karsten Monsen til Stavanger Aftenblad.

<B> NY INFORMASJON:</B> Politiet har fått flere opplysninger om drapet og drapsvåpenet.
<B>LYDDEMPER:</B> Ifølge politiet var det lyddemper på drapsvåpenet, noe som forklarer hvorfor ingen hørte at flere skudd ble løsnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling