Prøveskyting kan felle pastoren

I dag avfyres skuddene som kan felle pastor Helge Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(EXPRESSEN/DAGBLADET:) I dag prøveskyter politiet samme type revolver som drepte Alexandra Fossmo (23) inne i familiens villa i Knutby.

Slik skal retten få svar på om det er mulig at Helge Fossmo ikke hørte de tre skuddene som ble avfyrt og drepte kona i parets soverom. Selv sov pastoren få meter unna, i et annet rom sammen med sine barn.

Politiets prøveskyting skal gjennomføres med samme type hjemmelagde lyddemper som barnepiken Sara Svensson hevder å ha brukt mordnatta.

Flyforbud

Tingretten har nedlagt flyforbud over åstedet, for å unngå rotorlyden fra helikoptre lastet med fotografer.

- Smellene var høye, til tross for lyddemperen, har Sara Svensson sagt i avhør. Ifølge barnepiken ringte hun til Helge Fossmo på vei mot Daniel Lindes hus, etter å ha myrdet Alexandra. Slik skal samtalen ha forløpt:

Sara: - Nummer en er klar.

Helge: - Ja, jeg vet det, det smalt. Det smalt overhodet ikke høyt.

Sara: - Hva, var du hjemme?

Helge: - Ja.

Våknet av sms

Helge Fossmo avviser at han våknet av skuddene, men sier at han våknet av en sms fra Svensson noen minutter seinere.

- Jeg synes selv at det lyder utrolig, sa pastoren i retten.

- Sms våkner jeg av. Det er en innlært lyd jeg skal våkne av. Man kan støvsuge i det rommet jeg er, uten at jeg våkner. Men av mobilen. Jeg kan ikke forklare hvorfor, sier Helge Fossmo.

PÅ ÅSTEDET: Prøveskyting av den samme type revolver som drepte Alexandra Fossmo inne i villaen i Knutby skal gi retten svar på om det er mulig at Helge Fossmo ikke hørte skuddene.