Provokatør fikk juling

Denne mannen skal ha slått en kvinnelig antirasist rett ned. Det fikk han betale for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har fryktet gatekamper i forbindelse med motdemonstrasjoner fra Blitz og andre grupper. Politiet har satt inn betydelige ressurser for å hindre gateslag.

Klokka 1300 smalt det likevel.Blant de mellom 700 og 1000 antirasistene som viste sin avsky for Norwegian Defence League (NDL) på Universitetsplassen i Oslo brøt det plutselig ut en slåsskamp.

- Slo ned ei jente - Det var en mann som plutselig slo ei jente - en fredelig demonstrant - rett i bakken, sier leder Iver Aastebøl i Rød Ungdom til Dagbladet.

Mannen skal rett før ha forsøkt å hisse på seg flere antitrasister. Etter å ha slått til ei jenta, skal flere personer ha lastet seg over mannen. Han ble gitt kraftig juling. Etter kort tid kom politiet stormende til og fikk hentet ut provokatøren.

Hvem mannen er og hvem han eventuelt representerte er uvisst.

- Kjent taktikk - Vi vet ikke hvem han er, men det likner på hendelser fra demonstrasjoner i England, hvor medlemmer av English Defence League har angrepet folk midt i menneskemengden, hevder Aastebøl.

- Hvorfor gjør de det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer