Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Provoserende om fedre ikke betaler barnebidrag, men kjøper bil

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm mener forslaget om å ta bilen fra fedre som ikke betaler er interessant.

INTERESSANT BILNEKTFORSLAG: Statsråd Hanne Bjurstrøm (Ap) mener forslaget om å ta bilen fra fedre som ikke betaler er interessant.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
INTERESSANT BILNEKTFORSLAG: Statsråd Hanne Bjurstrøm (Ap) mener forslaget om å ta bilen fra fedre som ikke betaler er interessant. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Akhtar Chaudhry (SV) kom i dagens Dagbladet med forslag om å nekte fedre å registrere bil før de har nedbetalt eller gjort klar avtale om nedbetaling av barnebidrag.

- Mange fedre som skylder bidrag kjøper og kjører biler, mange gjerne dyre, mødre sliter med å bevise at faren jobber og har inntekt, hevder Chaudhry.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) mener forslaget er interessant.

- Det er ekstremt provoserende for kvinner som har barn med menn som ikke betaler bidragene sine, men samtidig bruker mye penger på andre ting. Og Chaudhry vil prøve å treffe mennene der skoen trykker mest - i forbindelse bil, sier Bjurstrøm til Dagbladet.

- Jeg forstår at det er ekstremt frustrerende for disse kvinnene, og det er også provoserende for det offentlige som forskotterer bidrag for disse barna, fortsetter hun.

Men Bjurstrøm vil begrense sin støtte til forslaget.

- Jeg synes det er et interessant forslag. Det er et forsøk på å alge et effektiv virkemiddel for å få folk som har penger til å betale til ungene framfor eget forbruk, sier hun.

- Det er for tidlig å si om jeg vil støtte meg til å gjennomføre et slikt forslag. Det er interessant, men vi bør se på ulike ordninger som gjør at man får bukt med en situasjon der fedre ikke betaler, forsetter Bjurstrøm.

Hun mener det kan være flere smutthull ved forslaget fra Chaudry, og sier at det er derfor hun ikke vil gi uforbeholden støtte til forslaget.

- Men jeg har forståelse for at det er viktig å hele tiden tenke offensivt. Vi kan ikke ha et system hvor fedre har mulighet til å betale bil og lån, men ikke barnebidrag, sier arbeidsministeren.

BILNEKT: Akhtar Chaudhry (SV) vil hindre menn som ikke betaler barnebidrag å registrere bilen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BILNEKT: Akhtar Chaudhry (SV) vil hindre menn som ikke betaler barnebidrag å registrere bilen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media