Full krangel om luftambulansen

- Provoserende

Arbeiderpartiet mener statsminister Erna Solberg (H) pyntet på sannheten da hun svarte på spørsmål om luftambulansen under trontaledebatten.

ANKLAGER. Arbeiderpartiet mener statsministeren underspiller problemene i luftambulansetjenesten. Her et ambulansefly fra Lufttransport på Tromsø Lufthavn.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ANKLAGER. Arbeiderpartiet mener statsministeren underspiller problemene i luftambulansetjenesten. Her et ambulansefly fra Lufttransport på Tromsø Lufthavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner at Erna Solberg har behov for å fortelle en bedre historie enn virkeligheten. Men nå forventer jeg at hun forteller om virkeligheten, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talskvinne Ingvild Kjerkol til Dagbladet.

Og sannheten om luftambulansen i nord oppsummerer hun slik:

- Man har inngått en kontrakt for å bedre beredskapen - og så er den blitt dårligere.

Arroganse

Kjerkol viser til følgende uttalelse fra statsministeren under trontaledebatten i forrige uke: «Det er bedre beredskap i luftambulansetjenesten nå enn det har vært tidligere fordi vi har styrket luftambulansen.»

Men i Luftambulansetjenestens brev til Finnmark legeforening fra 8. oktober står det at operatøren Babcock har levert ca. 90 prosent beredskap med de ordinære flyene for august og september.

- Til sammenlikning var tilgjengeligheten av ambulansefly i snitt 93,55 for hele 2018 og 95,97 prosent i første halvår 2019, framholder Kjerkol i et skriftlig spørsmål til statsministeren.

Overfor Dagbladet følger hun opp:

- Regjeringens arroganse mot folk i nord er provoserende, når de ikke kan anerkjenne at dette er alvorlig og skaper utrygghet. Solberg sier beredskapen er blitt bedre, men den er beviselig blitt dårligere. Det hun sier, kan ikke bli stående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer