Provoserer med muslim-sex

Gratisavisa Natt&Dag bretter ut unge muslimske jenter i neste nummer. Slik håper de å starte en debatt om seksuell frigjøring. Helt bak mål, mener muslimske jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Bildene provoserer fordi de er så annerledes enn bildet vi har av muslimske jenter som dydsmønstre. Men de er som jenter flest - kåte, sier journalist og feminist Bård Torgersen (35).

Venter med sex

Madiha Maqbool (19) synes utspillet er helt bak mål.

- Det er ganske ekkelt gjort å ta slike bilder, sier hun og mener det er feil at muslimske jenter er seksuelt undertrykt.

- Unge jenter har full kontroll over sitt liv. Det har vi fordi de fleste velger å vente med sex. Jeg tror ikke journalisten kommer til å nå fram med utspillet sitt. Muslimske jenter er mye sterkere enn han tror, sier Maqbool. Hennes mann er enig, og tror ikke mer sex er veien å gå for økt integrering.

- Sex er ikke et bærende element i norsk kultur. Men det sosiale er det. Vil du inn i det norske samfunnet, må du få venner. Jeg har både kvinnelige og mannlige norske venner, men jeg tenker ikke på å ha sex med dem, sier Hanif Maqbool (26).

Unge og undertrykte

Natt&Dag-redaktør Gaute Drevdal håper å bringe mer kjærlighet inn i verden:

- Det blir færre blandingsekteskap i Norge. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi få en økt gettoisering. Vi lever i et samfunn der sex kommer før kjærlighet, og kjærlighet kommer før ekteskap, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer