Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Provosert Gjelsten forstår Norway Cup

Bjørn Rune Gjelsten skjønner at Norway Cup reagerer på Oslo-politiets forskjellsbehandling. Mens båtracet i Oslo slapp å betale for politiets tjenester på land, må verdens største fotballturnering betale flere hundre tusen kroner til Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Bjørn Rune Gjelsten er mektig provosert over at han holdes ansvarlig for at politiet i Oslo yter gratis vakthold på land til Scandinavian Grand Prix.

- Av egen lomme har jeg betalt 600000 kroner. Mitt selskap som eier verdensmesterskapet i offshore, har gitt arrangementet til Oslo for en symbolsk pris. Personlig har jeg bidratt med 1,4 millioner kroner. Totalt har jeg og selskapet Offshore Sport Promotion (OSP) subsidiert båtracet med over to millioner kroner, sier Gjelsten.

Multimillionæren føler seg urettferdig uthengt av politikere, som har kommentert Dagbladets avsløringer om Oslo-politiets forskjellsbehandling av Norway Cup og Scandinavian Grand Prix.

- Jeg har stor forståelse for at Norway Cup reagerer på det de mener er forskjellsbehandling, sier båtracefører Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Provosert

- Det er ikke jeg som arrangerer båtracet i Oslo. Jeg eier 50 prosent av selskapet Offshore Sport Promotion. Tyskeren Mathias Hauger og engelskmannen Charles Coppel eier resten. Vi betalte 50 millioner kroner for rettighetene til mesterskapet - offshore klasse 1, sier Gjelsten.

Han understreker samtidig at verken han selv eller hans tidligere partner Kjell Inge Røkke har eierinteresse i de lokale arrangementene.

- Det kan være lett å blande mitt selskap OSP og det lokale selskapet som arrangerer båtracet i Oslo. Jeg har ikke noe med det lokale arrangementet å gjøre. Men jeg er patriot og ønsker en folkefest i Oslo, derfor har jeg av egen lomme sponset Scandinavian Grand Prix med 600000 kroner, sier Gjelsten, som føler seg spesielt provosert av Senterpartiets stortingspolitiker Morten Lund, som i gårsdagens Dagblad mente at det er uholdbart at Gjelsten og båtracet ikke betaler for polititjenestene.

Frustrert

- Jeg blir frustrert av å komme i et dårlig lys. Personlig har jeg ingenting med det lokale arrangementet å gjøre. Ved siden av de 600000 kronene jeg av egen lomme sponser Scandinavian Grand Prix med, har vårt selskap OSP inngått en helt spesiell avtale med den lokale arrangøren i Oslo. De slipper å betale en million kroner mindre enn andre lokale arrangører. I Oslo betaler de nærmest en symbolsk sum for å arrangere båtracet, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Han bekrefter at arrangøren i Oslo foreløpig ikke har klart å drive med overskudd, men han mener det er en positiv utvikling av arrangementet.

- Jann Hillestad og Anders Eide med partnere har gjort en stor innsats og skapt et arrangement til glede for byen. Det har motivert meg til også å bidra økonomisk, sier Gjelsten.

- Både Norway Cup og Scandinavian Grand Prix er gigantisk promotion for Oslo og Norge. Båtracet ble sett av 400 millioner mennesker på TV. 200000 hadde møtt fram for å følge racet i Oslo. Hvordan Oslo kommune ønsker å disponere sine penger er selvfølgelig opp til dem, sier Gjelsten.

- Patriot

- Som sagt er det opp til Oslos myndigheter å vurdere hvordan de bruker pengene sine. Men det står byer i kø for å få arrangere båtrace. København står klar til å overta for Oslo.

Bjørn Rune Gjelsten er mektig provosert av at han som person blir identifisert med dem som slipper å betale politiets regning.

- Det blir urettferdig å sparke meg og Kjell Inge Røkke for noe vi ikke har noe med.

PROVOSERT: Bjørn Rune Gjelsten er kraftig provosert over at han holdes ansvarlig for at Oslo-politiet yter gratis vakthold til båtracet Scandinadian Grand Prix.