PST: - Ikke noe som knytter Berlin-angrepet til Norge

Oslo-politiet: - Økt patruljering, men vi vil ikke advare eller skremme publikum mot å gå på julemarked.

ØKT POLITIPATRULJERING: Julemarkedet i Spikersuppa på Karl Johans gate i Oslo åpnet for siste dag før jul i dag. Foto: Ådne Husby Sandnes/Dagbladet.
ØKT POLITIPATRULJERING: Julemarkedet i Spikersuppa på Karl Johans gate i Oslo åpnet for siste dag før jul i dag. Foto: Ådne Husby Sandnes/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har ikke endret trusselvurdering mot Norge etter det som skjedde på julemarkedet i Berlin mandag kveld og etter å ha orientert seg med samarbeidende tjenester.

- PST følger situasjonen i Tyskland og vurderer fortløpende om det som har skjedd påvirker terrortrusselen mot Norge. Det foreligger nå ikke opplysninger som knytter angrepet til Norge, og trusselen vurderes ikke å være endret som følge av terrorangrepet i Berlin, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet ved 11.45-tiden.

Dermed er det fortsatt den siste trusselvurderingen fra februar i år som gjelder, slik den er gjengitt på PSTs hjemmeside.

Tidligere i formiddag ventet Oslo-politiet på en oppdatert trusselvurdering fra Politiets Sikkerhetstjeneste. .

- Vi får med oss hva som skjer, og setter inn ekstra mobile ressurser i områdene rundt julemarkedene. Det som skjedde i Berlin understreker at folkemengder er mål for den type virksomhet, opplyser stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til Dagbladet

- Men vi har foreløpig ingen indikasjoner på økte trusler mot norske mål, og vi vil på ingen måte skremme folk fra å gå på julemarked, understreker stabssjef Johan Fredriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer