Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST: - Ikke noe som knytter Berlin-angrepet til Norge

Oslo-politiet: - Økt patruljering, men vi vil ikke advare eller skremme publikum mot å gå på julemarked.

ØKT POLITIPATRULJERING: Julemarkedet i Spikersuppa på Karl Johans gate i Oslo åpnet for siste dag før jul i dag. Foto: Ådne Husby Sandnes/Dagbladet.
ØKT POLITIPATRULJERING: Julemarkedet i Spikersuppa på Karl Johans gate i Oslo åpnet for siste dag før jul i dag. Foto: Ådne Husby Sandnes/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har ikke endret trusselvurdering mot Norge etter det som skjedde på julemarkedet i Berlin mandag kveld og etter å ha orientert seg med samarbeidende tjenester.

- PST følger situasjonen i Tyskland og vurderer fortløpende om det som har skjedd påvirker terrortrusselen mot Norge. Det foreligger nå ikke opplysninger som knytter angrepet til Norge, og trusselen vurderes ikke å være endret som følge av terrorangrepet i Berlin, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet ved 11.45-tiden.

Dermed er det fortsatt den siste trusselvurderingen fra februar i år som gjelder, slik den er gjengitt på PSTs hjemmeside.

Tidligere i formiddag ventet Oslo-politiet på en oppdatert trusselvurdering fra Politiets Sikkerhetstjeneste. .

- Vi får med oss hva som skjer, og setter inn ekstra mobile ressurser i områdene rundt julemarkedene. Det som skjedde i Berlin understreker at folkemengder er mål for den type virksomhet, opplyser stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til Dagbladet

- Men vi har foreløpig ingen indikasjoner på økte trusler mot norske mål, og vi vil på ingen måte skremme folk fra å gå på julemarked, understreker stabssjef Johan Fredriksen.

Han avviser av sikkerhetsnivået i Oslo spesielt og Norge generelt er hevet.

Julemarkedet i Spikersuppa på Karl Johan åpnet sin siste dag klokka 10 i dag, mens julemarkedet på Yongstorget åpnet klokka 11 og holder åpent for publikum til og med torsdag 22. desember.

- Etter den gjeldende vurderingen av terrortrusselen har vi generelt økt oppmerksomhet og økt patruljering der større folkemengder er samlet, inkludert julemarkeder. Vi avventer eventuell nye vurderinger fra Politiets Sikkerhetstjeneste før vi setter inn ytterligere tiltak, sa operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt til Dagbladet tidligere i formiddag.

Flere europeiske storbyer har skjerpet sikkerheten rundt julemarkedene i dag, blant dem Praha og København.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling