Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST: - Krekar må respektere norsk lov

Så lenge han befinner seg i Norge, sier Jørn Holme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST-sjefen Jørn Holme sier til NTB at det er påtalemyndigheten som avgjør hvilken instans i politiet som skal etterforske en eventuell mistanke om at mulla Krekar bryter norsk lov.

– PST er ansvarlig for skjult etterforskning mens det ordinære politiet tar seg av all åpen etterforskning. Forrige gang Krekar var siktet for å ha brutt norsk lov, ble han etterforsket av Økokrim, sier PST-sjefen.

Holme er ikke kjent med uttalelsene Krekar nå har kommet med til australske medier.

– Dersom det er tale om helt åpne intervjuer, er det trolig mest naturlig at det eventuelt skjer en åpen etterforskning opp mot straffelovens paragraf 140 som gjelder oppfordring til straffbare handlinger, sier Holme.

– Mulla Krekar må respektere norsk lov så lenge han befinner seg i Norge. Det gjelder for øvrig uavhengig av Høyesteretts avgjørelse i en sak som ikke hadde noen relevans til straffeloven, men gjaldt et forvaltningsvedtak. Terskelen vil alltid vil være noe høyere hvis det dreier seg om mistanke om brudd på straffeloven, avslutter Holme.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling