PST: - Styrket terrormistanke mot nordmannen

Vil verken bekrefte eller avkrefte navnet på 23-åringen fra Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrormistanken er styrket mot den norske statsborgeren for angrepet mot kjøpesenteret i Nairobi, skriver PST (Politiets Sikkerhetstjeste i ettermiddag.

PST vil ikke utdype hvor mistankegrunnlaget er styrket, og har heller ikke fått avklart om mannen er i live.

- PST vil verken bekrefte eller avkrefte navnet som britisk presse offentliggjorde på den norske statsborgeren 17. oktober, skriver PST.

I hovedsendingen til BBCs tv-nyheter i går kveld - Newsnight - ble en 23 år gammel norsksomalier fra Larvik utpekt og navngitt som en av terroristene bak aksjonen som krevde minst 67 menneskeliv helgen 21. og 22. september.

Tidligere i uka fortalte Dagbladet at 23-åringen i fjor sto tiltalt for drap i Somalias hovedstad Mogadishu, men ble frifunnet.

PST etterforsker fortsatt både i Kenya og Norge angrepet på kjøpesenteret i Nairobi, og samarbeider med politi- og sikkerhetstjenester i flere land.

- Fant to døde terrorister Først i går ble tre nye, døde personer funnet i ruinene i Westgate Shopping Mall.

En talsmann for den kenyanske parlamentskomiteen som etterforsker terroraksjonen, sier til BBC i dag at to av de tre som nå er funnet, høyst trolig er terrorister.

Det begrunner han med at det ble funnet to AK47-våpen rett ved siden av de to likene. Verken politi eller militære i Kenya bruker AK47.

Den tredje døde som ble funnet i går, er trolig en kenyansk soldat.