PST advarer: Høyreekstremismen vokser i Norge

- Voldsaksjoner vil først og fremst være rettet mot innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge PST er det høyreekstreme miljøet i Norge i vekst, vil bli mer aktivt og vil prøve å rekruttere flere i 2016. Grunnen er at den syriske asylkrisa nå også har kommet til Norge og at antallet asylsøkere har økt.

- Trusselen fra de høyreekstreme miljøene i Norge er vurdert som økende. Antall sympatisører som ikke er en del av et organisert miljø, er også vurdert å være i vekst, skriver PST i trusselvurderinga.

De mener det er sannsynlig at det blir brannstiftelser på eller sabotasjer mot asylmottak i år.

- Mobilisering rundt temaer knyttet til det høye antallet flyktninger og asylsøkere er årsaken til denne utviklingen, påpeker PST.

- Det er ikke en markant forverring, ikke en markant økning, men så absolutt noe vi må følge med på framover, sier justisminister Anders Anundsen.

2015 startet med at Pegida ønsket å marsjere i flere norske byer. På det meste ble 200 personer samlet i Oslo sentrum. I 2016 ønsker Odins soldater å få til demonstrasjoner.

- Norge må forsvares PST har beskrevet det høyreekstreme fiendebildet som en fiendtlig innstilling til islam, innvandrere og myndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer