PST-agenter på hjemmebesøk etter drapstrusler på nett

Politiets sikkerhetstjeneste besøkte personer som truet politikere.

PST SJEF: Jørn Holme.
FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX
PST SJEF: Jørn Holme. FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Agenter fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har den senere tid troppet opp hjemme hos personer som har truet med å drepe politikere på nettet.

- PST har i den senere tid registrert en trend med lavere terskel for trusler på internettsider, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen til VG.

Trusler mot regjeringsmedlemmer og andre myndighetspersoner er PSTs ansvarsområde. Flere konkrete trusler mot statsråder den senere tid har fått sikkerhetstjenesten til å reagere.

- Vi har fulgt opp flere enkeltpersoner som har fremsatt alvorlige trusler mot politiske ledere.

Det har skjedd ved at våre folk har oppsøkt de som står bak truslene og hatt samtaler med dem, bekrefter Martin Bernsen.

PST innleder bare i særtilfeller etterforskningssaker på dette feltet, men tjenesten ser forhindring som sin hovedoppgave.

- De som blir oppsøkt hjemme får merke at vi tar det budskapet de har publisert på alvor. De fleste blir svært overrasket, sier Bernsen.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer