PST aksjonerte mot 25 islamister etter terrorsamtaler i Oslo

Vil ikke kommentere om det er gjort pågripelser.

- VIKTIG FOREBYGGING: Justisminister Knut Storberget (t.h.) ble orientert om etterforskningen mot det spesielle miljøet i Oslo, og mener saken er et godt eksempel på hvor godt Jørn Holmes PST forebygger alvorlige hendelser. Arkivfoto: FRANK KARLSEN
- VIKTIG FOREBYGGING: Justisminister Knut Storberget (t.h.) ble orientert om etterforskningen mot det spesielle miljøet i Oslo, og mener saken er et godt eksempel på hvor godt Jørn Holmes PST forebygger alvorlige hendelser. Arkivfoto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Politiets sikkerhetstjeneste utførte i vinter en målrettet aksjon mot et bestemt miljø i Oslo-området som knyttes til ekstrem islamisme. I dag kan PST-sjef Jørn Holme bekrefte den svært omfattende etterforskningen overfor Dagbladet.

- 25 voksne menn som alle tilhører samme krets ble systematisk oppsøkt av tjenestemenn fra PST. Etter en nøye avveining av tidspunktet valgte vi å gjennomføre fortrolige samtaler med hver enkelt av dem. Dette skjedde som ledd i vårt arbeid med å forebygge mulige terrorhandlinger, sier Holme til Dagbladet.

Han bekrefter at alle mennene var bosatt på Østlandsområdet og at hoveddelen av operasjonen skjedde i vinter, men vil ikke gå nærmere inn på bakgrunnen for den.

Holme vil heller ikke si hvorvidt det er gjort pågripelser eller om noen er utvist fra Norge i saken.

Spaning og avlyttingDe 25 skal ikke ha utgjort noen dedikert organisasjon, men det var ikke  tvil om at alle er i samme miljø og har nær kontakt med hverandre.

Etter det Dagbladet erfarer ble det over lengre tid gjennomført overvåkning i form av blant annet telefonavlytting og spaning mot flere av mennene i Oslo. Da fikk PST bekreftelser på at de mistenkte hadde svært bekymringsfulle samtaler med ekstrem islamisme som grunnlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer