PST-ansatt siktet for to voldtekter

På fire dager ble en ansatt i Politiets sikkerhetstjeneste siktet for voldtekt av to kvinner.

FLERE SAKER: Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) håndterer nå flere sedelighetssaker blant ansatte.
Foto: Nina Hansen , Dagbladet
FLERE SAKER: Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) håndterer nå flere sedelighetssaker blant ansatte. Foto: Nina Hansen , DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen ble pågrepet for en voldtekt i Stavanger i helgen. Han er nå også siktet for å ha voldtatt en kvinne i Oslo for en måneds tid siden, skriver Aftenposten.no.

- Vi pågrep politimannen tirsdag formiddag. Han er siktet for voldtekt av en voksen kvinne i Oslo, sier leder Kari-Janne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Den PST-ansatte nekter straffskyld i begge sakene.

Flere saker I går meldte Dagbladet at en PST-mann ble dømt for sexkjøp. Det skal være en annen ansatt som nå er siktet.

Politiet i Stavanger ble varslet etter at en 31 år gammel kvinne ble funnet gråtende av forbipasserende i bydelen Storhaug lørdag morgen. Hun skal ha forklart at hun var blitt voldtatt i en leilighet som mannen disponerer i byen. Mannen skal tidligere ha jobbet som politimann i Rogaland politidistrikt.

Sluppet fri 31-åringen ble pågrepet lørdag formiddag, men ble sluppet fri etter avhør. Etter å ha blitt avhørt på nytt tirsdag, ble han igjen sluppet fri. Politiet mener det ikke er grunnlag for å be om varetektsfengsling.

Mannens forsvarer Odd Rune Torstrup hevder saken vil bli henlagt som intet straffbart forhold.

- Jeg kan bekrefte at siktede er ansatt i PST. Hva som vil skje med hans stillingsforhold er nå til vurdering. Han er foreløpig ikke suspendert, men dette er blant tingene som tas med i vurderingen som nå gjøres, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.