Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

PST-ansatte tok moskéterroren tungt

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold sier at flere i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) var lei seg etter angrepet mot moskeen i Bærum.

RAPPORT: PST-sjef Hans Sverre Sjøvold under en pressekonferanse i forbindelse med en evalueringsrapport etter hendelsen i Al-Noor moskeen 10. august 2019. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
RAPPORT: PST-sjef Hans Sverre Sjøvold under en pressekonferanse i forbindelse med en evalueringsrapport etter hendelsen i Al-Noor moskeen 10. august 2019. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke noe ålreit for en tjeneste som har som ansvar å forebygge og avverge terror, at det skjer, sier Sjøvold til NTB.

- Det var mange som var lei seg i PST etter det her, fortsetter han.

I rapporten om PST og politiets arbeid i tiden før og under angrepet i Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august 2019 skriver det eksterne granskingsutvalget at håndteringen av tipset om Philip Manshaus' ytterliggående holdninger var tilpasset den bekymringen og informasjonen som forelå.

Samtidig mener utvalget at det burde ha blitt gjort en bekymringssamtale med Manshaus.

PST får også kritikk for at de ikke formidlet utad at de hadde oppjustert sin trusselvurdering om høyreekstreme personer. Det tar PST-sjefen selvkritikk for.

- Det er ikke noe ved organisasjonen vår som skulle tilsi at vi ikke kunne lagd en ugradert trusselvurdering og kommunisert på en annen måte. Det mener jeg at vi må ta selvkritikk for, men så er det ikke dermed sagt at det ville ha hatt noen innflytelse på den konkrete hendelsen, sier Sjøvold.

(©NTB)