PST avgir rapport før helgen

Og justisministeren orienterer trolig ikke før over helga.

UNDER PRESS: Justisminister Knut Storberget kommer trolig til å redegjøre om overvåkingssaken i Stortinget neste uke. For sent, mener Stortingets visepresident. Foto: Scanpix / Aleksander Andersen.
UNDER PRESS: Justisminister Knut Storberget kommer trolig til å redegjøre om overvåkingssaken i Stortinget neste uke. For sent, mener Stortingets visepresident. Foto: Scanpix / Aleksander Andersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) er i ferd med å få svar på sine spørsmål i den såkalte ambassadesaken. Men han vil neppe rekke å orientere Stortinget før til uka.

- Vår rapport vil bli oversendt justisministeren så snart den er ferdigstilt. Vi håper det vil skje i løpet av uka, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til NTB.

Redegjørelsen skal blant annet gi svar på om Politiets sikkerhetstjeneste kjente til overvåkingsarbeidet som tidligere politi- og forsvarsansatte skal ha utført for den amerikanske ambassaden i Oslo.

Etter det NTB forstår vil ikke PST motsette seg at rapporten blir offentliggjort. Justisminister Knut Storberget (Ap) har selv sagt at prinsippet om meroffentlighet bør praktiseres i denne saken. Orienterer til uka Justisministeren vil også motta rapport fra Politidirektoratet før helgen. Denne skal svare på politiets eventuelle kjennskap til og befatning med ambassadeovervåkingen.

- Jeg ønsker å bringe så mange fakta som mulig på bordet. Det er ikke forbudt for tidligere politifolk å ta en sivil jobb ved en ambassade, men det er forbudt å bryte norsk lov. På norsk jord skal norsk lov følges, sier Storberget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer