PST avviser falske basestasjoner i Oslo

Kritisk til Aftenpostens kilder.

UENIGE OM FUNN: Aftenposten hevder å ha avdekket en rekke IMSI-fangere i Oslo, men PST avviser nok en gang Aftenpostens funn. Foto: Monica Strømdahl
UENIGE OM FUNN: Aftenposten hevder å ha avdekket en rekke IMSI-fangere i Oslo, men PST avviser nok en gang Aftenpostens funn. Foto: Monica Strømdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste står på sitt og avviser bestemt at det er grunnlag for å si at falske basestasjoner i Oslo har avlyttet mobiltelefoner i Oslo sentrum.

Etter at Aftenposten har fått kvalitetssikret sine funn fra desember i fjor om at såkalte IMSI-fangere var utplassert flere steder i Oslo, svarer PST at ikke er noe i deres etterforskning som tilsier det samme.

- PSTs etterforskning har ikke avdekket funn av IMSI-catchere i materialet Aftenposten har presentert. Vi stiller oss kritiske til kompetansen firmaet som har gjennomført målingene og laget rapportene har til å avdekke IMSI-cathere, skriver seniorrådgiver Siv Alsén i PST onsdag.

Aftenposten skrev i desember i fjor at såkalte IMSI-fangere, som kan overvåke mobiltrafikk, var utplassert flere steder i Oslo - blant annet ved Stortinget, Statsministerens kontor og Forsvarsdepartementet. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener derimot at det ikke var noen spor etter mobilovervåking.

- Vi vil påpeke at innholdet i tidligere mottatte rapporter baserer seg på mangelfullt informasjonsgrunnlag, på feiltolkninger av egne målinger og for lite kompetanse på området generelt, skriver PST.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.