PST avviser VG-oppslag om videoovervåkning

Hysj-politiet mener bestemt det beviser at de massive medielekkasjene ikke stammer fra egne rekker.

AVVISER VIDEOOVERVÅKNING: Påtaleleder i PST, Signe Aalling. Her sammen med statsadvokat Jan Glent. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
AVVISER VIDEOOVERVÅKNING: Påtaleleder i PST, Signe Aalling. Her sammen med statsadvokat Jan Glent. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det har vært stort oppstyr rundt de mange medielekkasjene i terrorsaken, der forsvarerne har bedt PST holde munn. Spesielt har det vært mye oppstyr rundt VGs avsløringer. Men nå viser det seg at enkelte opplysninger slett ikke stemmer med virkeligheten.

Etter gårsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett tilbakeviste PSTs påtaleansvarlig, politiadvokat Signe Aalling, at de TV-overvåkte den antatte gjerningsmannen.

Stikk i strid med deler av VGs lørdagsoppslag.

- Det var ikke videovervåkning av noen leiligheter i denne saken, sa politiadvokaten til pressekorpset i en pause under fengslingsmøtet i går.

Hun understreket igjen at PST er sikre på at medielekkasjene ikke stammer fra dem.

- Da kan man anta at opplysningene som kom fram ville vært korrekte, sa aktoren.

I går ble to av de terrorsiktede, usbekiske David Jakobsen og uigurske Mikael David, varetektsfengslet i fire uker - to av dem i full isolasjon. Alle ukene er de ilagt brev- og besøksforbud og medieforbud.

AVVISER VIDEOOVERVÅKNING: PST avviser VGs opplysninger om at hysjpolitiet videoovervåket den antatte hovedmannens leilighet. (Faksimile av VG, 10.07.2010)
AVVISER VIDEOOVERVÅKNING: PST avviser VGs opplysninger om at hysjpolitiet videoovervåket den antatte hovedmannens leilighet. (Faksimile av VG, 10.07.2010) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer