Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST begjærer Krekar utlevert til Italia

Vurderes av tingretten.

KAN BLI SENDT TIL ITALIA: PST har levert sin begjæring om utlevering av mulla Krekar til Oslo tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN BLI SENDT TIL ITALIA: PST har levert sin begjæring om utlevering av mulla Krekar til Oslo tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST har sendt en begjæring om utlevering av mulla Krekar til Oslo tingrett. Fredag vil politiet be om fortsatt varetektsfengsling, skriver Nettavisen.

Italienske myndigheter har siktet Krekar for terrorplanlegging og for å være en del av det angivelige terrornettverket Rawti Shax. De har begjært Krekar, og to andre menn som er bosatt i Norge, utlevert.

Denne uken leverte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sin utleveringsbegjæring til Oslo tingrett, som er den første rettsinstansen som skal ta stilling til om det er hjemmel for å utlevere mullaen.

- Jeg har mandag 25. januar sendt begjæring til retten om prøving av vilkår for utlevering, bekrefter politiadvokat Signe Aalling i PST til Nettavisen.

Etter det avisen kjenner til, er det ennå ikke kjent om det blir berammet et muntlig rettsmøte eller om det blir skriftlig behandling av utleveringsbegjæringen. Det er heller ikke satt en dato for når behandlingen av begjæringen skal finne sted.

PST vil fredag begjære Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, fortsatt varetektsfengslet, men det er ennå ikke kjent for hvor lang tid.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media