PST bekrefter spionasjesamtaler med First House

PST: - De gjør gode vurderinger rundt dette.

DIALOG: First House-direktør Per Høiby bekrefter at han og selskapet er i dialog med PST om spionasje. PST advarte i går mot russisk og kinesisk spionasje i Norge. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
DIALOG: First House-direktør Per Høiby bekrefter at han og selskapet er i dialog med PST om spionasje. PST advarte i går mot russisk og kinesisk spionasje i Norge. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PST-sjef Benedicte Bjørnland gjorde det klart under onsdagens presentasjon av sikkerhetstjenestens trusselvurdering, at fremmede lands etterretningstjenester har vist interesse for å utnytte norske konsulentselskaper.

Frykten er at disse kan utnyttes, også uten å være klar over det selv. Bjørnland navnga ingen selskaper, men nevnte både Russland og Kina som stater med kapasitet til å utføre ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge.

Dagbladet vet imidlertid at norske myndigheter spesielt har merket seg First House, og deres rolle mot næringsvirksomhet i Kina.

Bekrefter samtaler Informasjonssjef Martin Bernsen i PST bekrefter at PST har samtaler med First House.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt en god dialog med First House i flere år, og at First House er bevisst på temaet, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

- De har gjort gode vurderinger rundt dette, sier han om First House.

PST gjør det i sin trusselvurdering klart at PR- og konsulentbransjen kan bli utsatt for spionasje også om de ikke merker det selv.

- Hva kan de gjøre med det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer