NYTT FENGSLINGSMØTE MANDAG: For den terrorsiktede David Jakobsen (midten), her med sin forsvarer Kjell T. Dahl (t.h.) og medforsvarer René Ibsen, og de medsiktede Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak. Foto: Erlend Aas / Scanpix
NYTT FENGSLINGSMØTE MANDAG: For den terrorsiktede David Jakobsen (midten), her med sin forsvarer Kjell T. Dahl (t.h.) og medforsvarer René Ibsen, og de medsiktede Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

PST ber om fire nye uker for alle de terrorsiktede

Framstilles for fengsling mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiets sikkerhetstjeneste vil at de tre siktede i terrorsaken skal varetektsfengsles i fire nye uker når de blir framstilt i Oslo tingrett mandag morgen.

En etter en blir de tre siktede i terrorsaken - den antatte hovedmannen Mikael Davud (39), David Jakobsen (31) og Shawan Sadek Saeed Bujak (37) - framstilt for forlenget varetektsfengsling mandag morgen. Først ut er Jakobsen, etterfulgt av Davud og Bujak.

- Vi vil begjære forlenget varetekt i fire uker med de samme restriksjonene som de har fra før. Det vil si brev-, besøks- og medieforbud, samt to uker i full isolasjon, sier informasjonsrådgiver Siv Alsén i PST til NTB.

Det er ventet at PST vil legge fram for retten nye elementer som kan underbygge og forsterke mistankegrunnlaget mot de siktede. Spesielt når det gjelder Jakobsen og Bujak har Borgarting lagmannsrett påpekt at mistankegrunnlaget er tynt.

Enkelte nye dokumenter i saken var fredag på vei fra PST til forsvarerne. De samme dokumentene vil dermed trolig bli lagt fram for retten mandag.

- Jeg kan ikke kommentere noe på innholdet i saken, sier Alsén.

(NTB)