PSTs trusselvurdering

PST: Disse spionerer mot Norge

Russland og Kina bruker store ressurser på å bryte seg inn i norske datanettverk, ifølge PST. De advarer også mot Iran og Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) trusselvurdering for 2021, fastslår sikkerhetspolitiet at utenlandske etterretningstjenester bruker store ressurser på å bryte seg inn i norske datanettverk.

Samtidig viser PST til at fremmede land også forsøker å rekruttere norske kilder og agenter.

PST konstaterer i trusselvurderingen målet til de utenlandske etterretningsorganisasjonene er å få tilgang til informasjon, og påvirke norske beslutningsprosesser.

Konsekvenser

Russisk og kinesisk etterretningsaktivitet vil ifølge PST utgjøre den største trusselen mot Norge. Men i den omfattende trusselvurderingen pekes det også på andre land.

Iran og Pakistan nevnes i den nasjonale trusselvurderingen med navn.

I trusselvurderingen heter det:

«Mens konsekvensene av et terrorangrep er umiddelbare, vil etterretningsoperasjoner først og fremst kunne skade oss på sikt og over tid. De fleste etterretningsoperasjoner i Norge skjer fordekt, og kan pågå lenge uten at de som rammes oppdager aktiviteten. Den samlede etterretningsaktiviteten i Norge kan ha store skadevirkninger på samfunnet, næringslivet og enkeltmennesker».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer