<strong>RAMMET BARCELONA:</strong> En gruppe terrorister brukte et hus i byen Alcanar i nærheten av Barcelona som base før angrepet på La Rambla i august. Foto: Anita Arntzen
RAMMET BARCELONA: En gruppe terrorister brukte et hus i byen Alcanar i nærheten av Barcelona som base før angrepet på La Rambla i august. Foto: Anita Arntzen Vis mer

PST: Dobbelt så mange terrorangrep i Europa så langt i år som i 2014

Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) opptelling viser en stor økning i terrorangrep i Europa de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PST får stadige større utfordringer med å avklare europeiske terrornettverks bånd til Norge, på grunn av det store omfanget, skriver VG.

– Vi skal vurdere disse hendelsene vi også. Påvirker det oss? Er det noen forbindelse til Norge? Er det noen forbindelseslinjer eller telefonnummer? Har de som har gjort terror i London eller Paris også kontakter eller avtrykk i Norge? Det er vurderinger vi løper rundt for å gjøre, 24/7, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

PST teller ni angrep i Europa i 2014. Året etter var det 15. I 2016 kom det 21 angrep.

PST har siden begynnelsen av april vurdert det som «sannsynlig at det kan bli forsøkt gjennomført terrorangrep mot Norge».

– Vi kommer med en ny vurdering om ikke altfor lenge i forbindelse med vår nasjonale trusselvurdering i begynnelsen av januar. Så får vi se hvordan det ligger an da, sier Bjørnland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer