RAMMET BARCELONA: En gruppe terrorister brukte et hus i byen Alcanar i nærheten av Barcelona som base før angrepet på La Rambla i august. Foto: Anita Arntzen
RAMMET BARCELONA: En gruppe terrorister brukte et hus i byen Alcanar i nærheten av Barcelona som base før angrepet på La Rambla i august. Foto: Anita ArntzenVis mer

PST: Dobbelt så mange terrorangrep i Europa så langt i år som i 2014

Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) opptelling viser en stor økning i terrorangrep i Europa de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST får stadige større utfordringer med å avklare europeiske terrornettverks bånd til Norge, på grunn av det store omfanget, skriver VG.

– Vi skal vurdere disse hendelsene vi også. Påvirker det oss? Er det noen forbindelse til Norge? Er det noen forbindelseslinjer eller telefonnummer? Har de som har gjort terror i London eller Paris også kontakter eller avtrykk i Norge? Det er vurderinger vi løper rundt for å gjøre, 24/7, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

PST teller ni angrep i Europa i 2014. Året etter var det 15. I 2016 kom det 21 angrep.

PST har siden begynnelsen av april vurdert det som «sannsynlig at det kan bli forsøkt gjennomført terrorangrep mot Norge».

– Vi kommer med en ny vurdering om ikke altfor lenge i forbindelse med vår nasjonale trusselvurdering i begynnelsen av januar. Så får vi se hvordan det ligger an da, sier Bjørnland.

(NTB)