PST er orientert om imam-angrepet

Hvis imam-angrepet er hatkriminalitet vil mest sannsynligvis PST ta over etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet orienterte tidligere i dag på en pressekonferanse på politihuset om økseangrepet på imam Nehmat Ali Shah, som er religiøs leder ved Norges største moské Central Jamaat.

Se hele pressekonferansen her!

Politiet sier til Dagbladet at de nå etterforsker om dette kan ha vært hatkriminalitet.

- Det er naturlig at vi etterforsker om dette er hatkriminalitet, og om det har en sammenheng med hans rolle som imam. Samtidig er vi klare på at vi etterforsker andre muligheter, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

PST orientert PST sier til Dagbladet at de er orientert om saken.

- Vi er orientert om det som har skjedd med imamen i Oslo, og vil bidra dersom vi har noe å bidra med, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Politiet er opptatt av å få avhørt imamen som ble brutalt angrepet på Grønland i Oslo, så raskt som mulig. De ser på angrepet som alvorlig.

- Alvorlig skadet - Imamen har alvorlige skader, men det skal etter forholdene gå bra med ham nå. Avhør av ham blir viktig for politiet nå i den nærmeste tiden for å avgjøre hva som har skjedd, sa Metlid på pressekonferansen.

ANGRPET MED ØKS: Politiet orienterte tidligere i dag på en pressekonferanse på politihuset om økseangrepet på imam Nehmat Ali Shah, som er religiøs leder ved Norges største moské Central Jamaat. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX
ANGRPET MED ØKS: Politiet orienterte tidligere i dag på en pressekonferanse på politihuset om økseangrepet på imam Nehmat Ali Shah, som er religiøs leder ved Norges største moské Central Jamaat. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX Vis mer

Etter hva Dagbladet erfarer skal det ikke være kommet fram opplysninger som tyder på at imamen har vært utsatt for hatkriminalitet. Kriminalpolitiet hodler alle muligheter åpne, og innhenter opplysninger fra alle som kan ha informasjon om hva som skjedde da imamen ble overfalt i Oslo seint mandag kveld.

Hvis det skulle vise seg at imamen har vært utsatt for såkalt hatkriminalitet, og at økseangrepet var planlagt er det grunn til å tro at PST ville overta etterforskningen.

ORIENTERT: - Vi er orientert om det som har skjedd med imamen i Oslo, og vil bidra dersom vi har noe å bidra med, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
ORIENTERT: - Vi er orientert om det som har skjedd med imamen i Oslo, og vil bidra dersom vi har noe å bidra med, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer