PST er varslet: Hevder Putin samler detaljkunnskap om norskekysten

«Så alvorlig at jeg ville gå videre med det.»

SAMLER INFORMASJON?: Minst tre loser skal ha fått beskjeden fra sivile sjøkapteiner. Her er Russlands president Vladimir Putin fotografert i forbindelse med sjakk-VM. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMLER INFORMASJON?: Minst tre loser skal ha fått beskjeden fra sivile sjøkapteiner. Her er Russlands president Vladimir Putin fotografert i forbindelse med sjakk-VM. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russiske myndigheter beordrer sivile sjøkapteiner om å skaffe seg detaljkunnskap om norskekysten slik at de er «forberedt på en eventuell konflikt eller krigssituasjon med Norge».

Det skriver skriver fiskeribladet Fiskaren.

Kystdirektør Kirsti Slotsvik bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt en bekymringsmelding fra en los i Fredrikstad.

Hun sier innholdet går på at man bekymrer seg for at russerne kan anskaffe seg informasjon om norskekysten som kan misbrukes.

- Så alvorlig «For meg var dette så alvorlig at jeg ville gå videre med det, og så langt som mulig», skriver los Øistein Nilsen i en epost Fiskaren har fått innsyn i.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet.

I den interne eposten han skrev til Kystverkets ledelse, beskriver han et møte med en kaptein på en båt:

«Han kunne fortelle at under en samtale med en av disse russiske kapteinene, fortalte denne at russiske myndigheter oppfordret russiske kapteiner til å ta farledsbevis og gjøre seg så kjent på kysten som mulig, slik at de kunne være loser/ kjentmenn på russiske militærfartøyer under en konflikt/krigssituasjon.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer