Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST etterforsker IS-søstre fra Bærum for terrorstøtte

Ingen formell siktelse foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste har åpnet terroretterforskning mot de to søstrene fra Bærum som reiste til Syria for å slutte seg til Den islamske staten (IS).

- PST kan bekrefte at det er opprettet saker mot søstrene der det etterforskes om de har deltatt i en terrororganisasjon, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen hos PST til TV 2.

De to tenåringsjentene på 16 og 19 år forlot i 2013 sin familie i Bærum for å slutte seg til IS i Syria. Ifølge fjernsynskanalen er det sentralt i etterforskningen, og eventuelt for en domstol senere i prosessen, hvorvidt det juridisk sett er å regne som støtte til en terrorgruppe å føde barn, lage mat og pleie skadde IS-medlemmer.

Det er foreløpig ikke tatt ut noen formell siktelse mot de to søstrene.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier til TV 2 at hun anser kvinner som aktivt slutter seg til statsbyggeprosjektet til IS og deltar i organisasjonens virksomhet, for å være deltakere i en terrororganisasjon.

Søstrenes far fester lit til at rettsvesenet vil behandle kvinnene rettferdig.

- Vi sover tryggere hvis de er fengslet i Norge. Jeg sover ikke trygt så lenge de er i Syria. Jeg har tro på det norske rettsvesenet, sier faren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling