Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST etterforsker islamistisk trusselbrev

I et brev fra en norsk islamistgruppe trues det med et terrorangrep på norsk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brevet, som er sendt både til politikere og redaksjoner, advares det mot «11. september på norsk jord, eller større angrep enn 22. juli», skriver VG.

Norge er et mål på grunn av krigføringen i Afghanistan, og statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Espen Barth Eide nevnes spesielt. De tre Ap-statsrådene er ifølge brevskriverne «spesielt utsatte da det er de som gir direkte ordre om angrep på muslimer.»

- Vi har startet etterforskning av brevet, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST.

Ifølge VG har flere av medlemmene i gruppen som har sendt brevet, tidligere vært i PSTs søkelys. De krever også at det opprettes en islamsk stat på Grønland i Oslo:

«Vi vil ikke være en del av det norske samfunnet. Og vi ser det heller ikke som nødvendighet å flytte ut av Norge da vi er født og oppvokst her. (...) Sperr av bydelen og la oss styre den slik vi ønsker. Dette er til det beste for begge parter. Vi ønsker ikke leve sammen med skitne udyr som dere.»

(NTB)


503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media