Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST etterforsker mulig brannstiftelse ved Waras bolig

- Naturlig å undersøke om det har en sammenheng med tidligere hendelser, sier PST.

SIKRER SPOR: Torsdag ettermiddag jobbet politiet med å sikre spor utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIKRER SPOR: Torsdag ettermiddag jobbet politiet med å sikre spor utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket torsdag ettermiddag ut til melding om branntilløp i ei søppelkasse utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig. Saken ble først omtalt av Filter Nyheter.

Det er snakk om en mulig brannstiftelse.

Torsdag kveld bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at de nå etterforsker saken.

- Vi er allerede i gang med en etterforskning ved en tidligere hendelse, og det er naturlig å undersøke om det er en sammenheng, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, til Dagbladet.

Ubehagelig

Det er bare en drøy måned siden justisminister Wara (Frp) meldte fra til politiet etter at veggen på huset hans ble tagget med ordet «rasisit». I tillegg ble bilen tagget med tegning av et hakekors og ordet «rasist». I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen.

Wara fortalte da at han syntes det hele føltes veldig ubehagelig.

- Jeg opplever det først og fremst som en trussel mot norsk demokrati. Jeg er satt til å gjøre en jobb i regjeringen, på vegne av det norske folk. Og dette er en trussel og et angrep på den demokratiske jobben og det demokratiet vi har i Norge, sa Wara til Dagbladet da.

Nå kan det altså ikke utelukkes at torsdagens søppelkasse-brann kan ses i sammenheng med nevnte episode.

Sikret spor

Brannen i søppelkassa skal ha blitt slukket av brannvesenet.

Klokka 17.00 torsdag opplyser operasjonsleder Rune Ullsand overfor Dagbladet at politiet sikrer tekniske spor på stedet og avhører vitner. Saken etterforskes nå videre av PST.

Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, har for øvrig anmeldt Black Box Teater i Oslo for å ha filmet huset deres til forestillingen «Ways of Seeing». Stykket ble framført i slutten av november. Der omtales navngitte politikere, og det vises filmede innslag av blant annet husene til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og stortingsrepresentant og partikollega Christian Tybring-Gjedde.

Dagbladet har vært i kontakt med Justisdepartementet, som ikke ønsker å kommentere saken. De henviser til politiet og PST.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!