HANDEL: Toll- og svgiftsdirektoratet bekreftet at de har anmeldt minst en norsk bedrift for brudd på regelverket etter nye sanksjoner mot Iran ble innført. Her er Irans president Mahmoud Ahmadinejad i Teheran tidligere denne måneden.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ATTA KENARE
HANDEL: Toll- og svgiftsdirektoratet bekreftet at de har anmeldt minst en norsk bedrift for brudd på regelverket etter nye sanksjoner mot Iran ble innført. Her er Irans president Mahmoud Ahmadinejad i Teheran tidligere denne måneden.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ATTA KENAREVis mer

PST etterforsker norsk handel med Iran

Til tross for sanksjonene mot landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske handelen med Iran har stupt etter at nye sanksjoner ble innført, men Toll- og avgiftsdirektoratet bekrefter at de har anmeldt minst én norsk bedrift for brudd på regelverket.

Underdirektør Liv Kristin Rundberget i Toll- og avgiftsdirektoratet vil ikke gå ut med detaljer om hva slags varer det gjelder eller hvilke bedrifter som er anmeldt.

«Så lenge sakene er under etterforskning kan vi dessverre ikke kommentere noe på dette», skriver Rundberget i en e-post til avisen.

Ifølge Bergens Tidende skal det dreie seg om eksport av avansert utstyr for støping. Varene skal ha blitt stanset i Tyskland på vei til Iran, og Utenriksdepartementets avdeling for eksportkontroll hadde ikke gitt grønt lys til forsendelsen.

Brudd på reglene kan bli straffet med bøter eller fengsel i inntil tre år.

 (NTB)