Teaterstriden:

- PST etterforsker nytt mistenkelig brev

I tillegg til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) skal ytterligere én framtredende politiker ha mottatt et mistenkelig brev etter at teaterstykket «Ways of seeing» ble oppført.

- ETTERFORSKER BREV: PST skal, ifølge NRK, etterforske enda et mistenkelig brev som er sendt til en framtredende politiker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- ETTERFORSKER BREV: PST skal, ifølge NRK, etterforske enda et mistenkelig brev som er sendt til en framtredende politiker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PST skal etterforske ytterligere et mistenkelig brev en framtredende politiker skal ha mottatt i kjølvannet av teaterstriden.

Det melder NRK.

Brevet skal være delvis håndskrevet og delvis basert på utklipte bokstaver fra aviser. Brevets innhold kan også være egnet til å framkalle frykt, ifølge NRK, som skriver at brevet skal ha blitt sendt i februar.

PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken vil verken bekrefte eller avkrefte om «dette er en av de hendelsene i Wara-saken som PST tidligere har omtalt som ikke offentlig kjent».

NRK har vært i kontakt med den aktuelle politikeren, som ikke ønsker å kommentere saken.

Waras samboer siktet

Fra før er det kjent at justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), som nå er i permisjon, i vinter mottok et mistenkelig brev. Det var én av en rekke hendelser som utspilte seg ved eller utenfor Waras hjem i vinter, og som har framstått som trusler.

Den siste hendelsen, en ildspåsettelse av Wara-familiens bil, fant sted natt til søndag 10. mars.

Noen dager seinere ble Waras samboer, Laila Anita Bertheussen (54), siktet for ildspåsettelsen. PST mener at Bertheussen skal ha satt fyr på bilen for å legge mistanke over på andre, og på den måten dikte opp en straffbar handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer