PST får 21 millioner kroner ekstra

- Vi må hele tiden sikre at vi har den beste teknologien, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

ØKT BEVILGNING: Justis- og beredskapsminister Grete Faremo øker bevilgningen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med 21 millioner kroner. Økningen skal brukes på investeringer og utviklingskostnader innen cybersikkerhet, kommunikasjonskontroll, spaning og tilgang til Schengen-landenes visumdatabase (VIS). Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ØKT BEVILGNING: Justis- og beredskapsminister Grete Faremo øker bevilgningen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) med 21 millioner kroner. Økningen skal brukes på investeringer og utviklingskostnader innen cybersikkerhet, kommunikasjonskontroll, spaning og tilgang til Schengen-landenes visumdatabase (VIS). Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får 21 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett.

PST har fått økte bevilgninger på 81 prosent siden 2005, fra 240 millioner kroner til 433 millioner kroner i år. Forslaget i revidert nasjonalbudsjett om ytterligere økninger på 21 millioner kroner kommer i tillegg, skriver VG.

- PST har som høyeste prioritet å forebygge terror. Det er viktig for vår sikkerhet at vi har en sikkerhetstjeneste som er rustet til å utføre sitt samfunnsoppdrag på en god måte. Derfor foreslår regjeringen å øke bevilgningen til PST med 21 millioner kroner, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Økningen skal brukes på investeringer og utviklingskostnader innen cybersikkerhet, kommunikasjonskontroll, spaning og tilgang til Schengen-landenes visumdatabase (VIS).

- Vi må hele tiden sikre at vi har den beste teknologien. Vi ser stadig flere dataangrep mot norske selskaper og myndigheter. Det er hovedårsaken til at vi holder sterkt fokus på teknologiinvesteringer i PST og andre tjenester, sier Faremo.

(NTB)