PST får hjelp fra psykiatrien

Norske politikere har fått langt flere og grovere trusler etter 22. juli. Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det hovedsakelig personer med psykiske lidelser som sender trusler til politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå vil PST fange opp flere truende personer med psykiske lidelser, skriver Vårt Land.

PST har derfor innledet et t samarbeid med Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri i Helse Øst og Sør (KPS). Formålet å jobbe sammen for å forhindre og avdekke trusler mot myndighetspersoner. Konkret har samarbeidsprosjektet munnet ut i et team som består av en eller to politibetjenter fra PST og en psykiatrisk sykepleier. Teamet skal oppsøke personer som mistenkes for å true myndighetspersoner, og vurdere tilstanden til vedkommende.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST sier det er en styrke ved prosjektet at sikkerhetstjenesten og psykiatrien tenker ulikt.

- Den som truer, gjør det ofte som del av et sykdomsbilde. Psykiatrisk kompetanse og politifaglige vurderinger gir bedre kvalitet enn kun en politifaglig vurdering, påpeker han.

Ifølge Hugubakken er det for tidlig å si noe om hvordan teamet fungerer. Prosjektet skal evalueres grundig etter ett år.

- Vi har kommet nesten halvveis, og ser at det har dukket opp en del juridiske problemstillinger. PST og KPS sitter begge på mye sensitiv informasjon, og det er en utfordring hvor mye vi kan dele med hverandre. Vi er begge omfattet av taushetsplikt, sier han til Vårt Land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer